Taikinajämäcrumble

Taikinajämäcrumble

30 min
helppo
257 kcal / 100g
0
0

Tämä ohje on kuin taikinarippeiden "pappilan hätävara". Valmista ylijääneistä taikinapaloista helppo ja herkullinen jälkiruoka. Lämmin jälkiruokapaistos maistuu kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

6 annosta
300 g
voitaikinaa ja/tai piparkakkutaikinaa
100 g
valkosuklaata
400 g
omenoita
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1/2 - 1 dl
ruokokidesokeria
1 prk

Ohje

  1. Katso ensin taikinajämäcrumblen valmistusvideo:
  2. Levitä leivontarippeet (esim. joulutorttu- tai piparitaikinasta) uunipellille leivinpaperin päälle. Taikina voi olla esim. pipareiden tai torttujen kaulittua taikinaa, jota jää muottien käytön jälkeen leivinpöydälle tai muutoin leivonnasta jäänyttä ylimääräistä taikinaa. Jos käyttämäsi taikina ei ole kaulittua, nypi siitä samanpaksuisia pajoja pellille.
  3. Paloittele valkosuklaa. Ripottele suklaa ja mausteet taikinalle.
  4. Kuori ja kuutioi omenat pienehköiksi paloiksi. Ripottele päälle sokeria. Sokerin määrä riippuu käyttämästäsi taikinasta tai niiden suhteesta: voitaikina vaatii reilummin sokeria kuin jo valmiiksi makea piparitaikina.
  5. Lisää omenapalat tasaisesti pellille taikinapalojen joukkoon.
  6. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Nauti lämpimänä vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Kokeile myös esim. itsetehdyn vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki

Ohjeen määrät ovat enemmän suuntaa antavat, sillä ohjeen ajatuksena on antaa idea, miten ylijääneestä taikinasta saa nopeasti todella herkullisen jälkiruoan - oli taikinaa sitten enemmän tai vähemmän. Tämä on taikinarippeiden "pappilan hätävara".
Lisukkeeksi
Vaniljajäätelö
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)