Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Taikinajämäcrumble

Taikinajämäcrumble on kuin taikinarippeiden "pappilan hätävara". Hyödynnä ylijääneitä taikinapaloja ja valmista helppo sekä herkullinen jälkiruoka. Lämmin jälkiruokapaistos maistuu kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Taikinajämäcrumble
Taikinajämäcrumble

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g voitaikinaa ja/tai piparkakkutaikinaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 400 g omenoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ½-1 dl ruokokidesokeria
  • 1 prk
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike 9 % 2,5 dl UHT laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Keittiön kuohukerma 2 dl ¼ dl Valio kuohukermaa

Ohje

  1. Katso ensin taikinajämäcrumblen valmistusvideo:
  2. Levitä leivontarippeet (esim. joulutorttu- tai piparitaikinasta) uunipellille leivinpaperin päälle. Taikina voi olla esim. pipareiden tai torttujen kaulittua taikinaa, jota jää muottien käytön jälkeen leivinpöydälle tai muutoin leivonnasta jäänyttä ylimääräistä taikinaa. Jos käyttämäsi taikina ei ole kaulittua, nypi siitä samanpaksuisia pajoja pellille.
  3. Paloittele valkosuklaa. Ripottele suklaa ja mausteet taikinalle.
  4. Kuori ja kuutioi omenat pienehköiksi paloiksi. Ripottele päälle sokeria. Sokerin määrä riippuu käyttämästäsi taikinasta tai niiden suhteesta: voitaikina vaatii reilummin sokeria kuin jo valmiiksi makea piparitaikina.
  5. Lisää omenapalat tasaisesti pellille taikinapalojen joukkoon.
  6. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Nauti lämpimänä vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Kokeile myös esim. itsetehdyn vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki

Ohjeen määrät ovat enemmän suuntaa antavat, sillä ohjeen ajatuksena on antaa idea, miten ylijääneestä taikinasta saa nopeasti todella herkullisen jälkiruoan - oli taikinaa sitten enemmän tai vähemmän. Tämä on taikinarippeiden "pappilan hätävara".

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 23,1 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search