Tiikerirapu-juustovartaat ja romesco-kastike

Tiikerirapu-juustovartaat ja romesco-kastike

2 h 50 min
keskitaso
222 kcal / 100g
0
0

Herkulliset tiikeriravut maistuvat vartaissa juuston ja kastikkeen kanssa alkuruokana.

Ainekset20 varrasta

20 varrasta
20
kypsää tiikeriravunpyrstöä
½ pkt (à 350 g)

Yrttimarinadi

3 rkl
tuoreita yrttejä , esim. oreganoa, timjamia ja ruohosipulia, hienonnettuna
n. 1 dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Romesco-kastike

1 pala
paahtoleipää
2
valkosipulin kynttä
2 pientä
keltaista paprikaa
1
tomaatti
1 rkl
mantelirouhetta
n. 2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
chilijauhetta tai cayennepippuria
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Tee ensin kastike. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paahda leipä rapeaksi uunissa ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori valkosipulit. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Halkaiset tomaatti. Laita paprikat, tomaatti ja valkosipuli uunipellille. Valuta päälle öljy. Paahda uunissa n. 20 min.
  3. Laita kasvikset, mantelit ja paahtoleivät tehosekoittimeen. Lisää viinietikka ja mausteet. Aja karkeahkoksi kastikkeeksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa öljyllä. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
  4. Valmista marinadi. Kuutioi juusto. Laita se marinadiin tiikerirapujen kanssa. Anna maustua viileässä muutama tunti. Tikuta ravut ja juusto coctailtikkuihin. Tarjoile romesco-kastikkeen kanssa.

Vinkki

* Voit halutessasi halkaista katkaravut kahtia, jolloin annokseen tarvitaan vain 10 rapua. Jos kastiketta jää yli, sen voi tarjoilla grillatun lihan kumppanina tai pastakastikkeena. Romesco-kastikkeeseen voi halutessaan murustella makulisäksi vaikkapa Valio salaattijuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
18 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
179 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)