Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tonnikala-sipulipai

Pai on kannellinen piiras. Tonnikala-sipulipain täyte on mehevän täyteläinen ja pai sopiikin mainiosti illanistujaisiin tai tupaantuliaisiin ruokaisaksi piiraaksi.

Tonnikala-sipulipai
Tonnikala-sipulipai

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermaviilivoitaikina

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g

Täyte

  • 1 kg sipulia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3-4  valkosipulin kynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 rkl sitruunapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 tlk (à 200/150 g) tonnikalaa vedessä, MSC-sertifioitu
  • 150 g
    Valio Oltermanni® juustoa raastettuna
    Valio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka on etenkin lapsiperheiden mieleen. Se on murukoloinen juusto,…
    Valio Oltermanni® e1 kg

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 25 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat 3/4 korkeudelle.
  4. Siirrä vuoka ja kannen taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
  5. Hienonna sipulit ja hauduta ne voissa paistokasarissa tai padassa pehmeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja pieniksi kuutioidut paprikat. Mausta seos.
  6. Valuta tonnikala. Sekoita jäähtyneeseen sipuliseokseen.
  7. Tarkista maku, lisää suolaa halutessasi. Lisää juustoraaste. Sekoita.
  8. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta päälle. Sulje reunat. Sivele kansi munalla. Pistele haarukalla.
  9. Paista 175 asteessa n. 50 min. Tarjoa piirasta jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 12,5 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search