Tonnikala-sipulipai

Tonnikala-sipulipai

1 h 30 min
keskitaso
176 kcal / 100g
1
7

Pai on kannellinen piiras. Tonnikala-sipulipain täyte on mehevän täyteläinen ja pai sopiikin mainiosti illanistujaisiin tai tupaantuliaisiin ruokaisaksi piiraaksi.

Ainekset

10 annosta

Kermaviilivoitaikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 kg
sipulia
2 rkl
3 - 4
valkosipulin kynttä
2
punaista paprikaa
1 rkl
sitruunapippuria
1 tl
basilikaa
1 dl
hienonnettua tilliä
2 tlk (à 200/150 g)
tonnikalaa vedessä, MSC-sertifioitu
150 g

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 25 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat 3/4 korkeudelle.
  4. Siirrä vuoka ja kannen taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
  5. Hienonna sipulit ja hauduta ne voissa paistokasarissa tai padassa pehmeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja pieniksi kuutioidut paprikat. Mausta seos.
  6. Valuta tonnikala. Sekoita jäähtyneeseen sipuliseokseen.
  7. Tarkista maku, lisää suolaa halutessasi. Lisää juustoraaste. Sekoita.
  8. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta päälle. Sulje reunat. Sivele kansi munalla. Pistele haarukalla.
  9. Paista 175 asteessa n. 50 min. Tarjoa piirasta jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)