Tonnikala-sipulipai

Tonnikala-sipulipai
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tonnikala-sipulipai

Tonnikala-sipulipai

Pai on kannellinen piiras. Tonnikala-sipulipain täyte on mehevän täyteläinen ja pai sopiikin mainiosti illanistujaisiin tai tupaantuliaisiin ruokaisaksi piiraaksi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Kermaviilivoitaikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 kg
sipulia
2 rkl
3 - 4
valkosipulin kynttä
2
punaista paprikaa
1 rkl
sitruunapippuria
1 tl
basilikaa
1 dl
hienonnettua tilliä
2 tlk (à 200/150 g)
tonnikalaa vedessä, MSC-sertifioitu
150 g

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 25 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat 3/4 korkeudelle.
  4. Siirrä vuoka ja kannen taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
  5. Hienonna sipulit ja hauduta ne voissa paistokasarissa tai padassa pehmeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja pieniksi kuutioidut paprikat. Mausta seos.
  6. Valuta tonnikala. Sekoita jäähtyneeseen sipuliseokseen.
  7. Tarkista maku, lisää suolaa halutessasi. Lisää juustoraaste. Sekoita.
  8. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta päälle. Sulje reunat. Sivele kansi munalla. Pistele haarukalla.
  9. Paista 175 asteessa n. 50 min. Tarjoa piirasta jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›