Siirry sisältöön
Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Kuohkeat tuulihatut on monien kotien juhlaklassikko. Ne voi täyttää suolaisilla täytteillä, mutta tässä ohjeessa tuulihattujen sisään pursotetaan kermaisen kuohkeaa vaniljatäytettä.

Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 3 prk (à 200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon

Koristeluun

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  2. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  3. Jäähdytä massa.
  4. Lisää kananmunat vähitellen sähkövatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm tuulihattuja. Tuulihatut kohoavat uunissa hieman.
  6. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 180 asteessa n. 30 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  7. Jäähdytä tuulihattupohjat.

Täyttäminen

  1. Vaahdota vaniljakreemi ja kerma.
  2. Halkaise pohjat. Pursota tai lusikoi vaniljatäytettä tuulihattujen sisään.
  3. Laita kansi päälle ja ripottele tomusokeria päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 21,2 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search