Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Tuulihattu vaniljakermatäytteellä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Kuohkeat tuulihatut on monien kotien juhlaklassikko. Ne voi täyttää suolaisilla täytteillä, mutta tässä ohjeessa tuulihattujen sisään pursotetaan kermaisen kuohkeaa vaniljatäytettä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset30 kpl

30 kpl

Taikina

1 ½ dl
150 g
1 ½ dl
vettä
½ tl
suolaa
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria

Täyte

3 prk (à 200 g)
1 prk (3,3 dl)

Koristeluun

tomusokeria

Ohje

  1. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  2. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  3. Jäähdytä massa.
  4. Lisää kananmunat vähitellen sähkövatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm tuulihattuja. Tuulihatut kohoavat uunissa hieman.
  6. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 180 asteessa n. 30 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  7. Jäähdytä tuulihattupohjat.
  8. Täyttäminen

  9. Vaahdota vaniljakreemi ja kerma.
  10. Halkaise pohjat. Pursota tai lusikoi vaniljatäytettä tuulihattujen sisään.
  11. Laita kansi päälle ja ripottele tomusokeria päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.