Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uuniperunat

Uuniperuna on mainio arkiruoka - se on helppo valmistaa ja erilaisilla täytteillä siihen saa vaihtelua. Uuniperunat syntyvät parhaiten jauhoisesta perunalajikkeesta, kuten Rosamundasta.

Uuniperunat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda

Kinkkutäyte

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 100 g palvikinkkua hienonnettuna
  • 1 (75 g) maustekurkku hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 0 kg suolaa ja mustapippuria myllystä

Kasvistäyte

  • 1 paprika
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
    Valio Viola® kevyt e200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto laktoositon
  • 0 kg valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 0 kg suolaa ja mustapippuria myllystä

Raejuustotäyte

  • 2 tomaattia
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • ½ dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 0 kg suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese perunat huolellisesti ja kääri ne yksitellen folioon.
  2. Paista uuniperunoita 225 asteessa ensin 30 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30-60 minuuttia. Avaa foliot tai poista ne kokonaan.
  3. Vedä ristiviilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin. Tarjoa uuniperunan kanssa valitsemaasi täytettä.

Kinkkutäyte

  1. Yhdistä kulhossa ranskankerma, palvikinkku, maustekurkku ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.

Kasvistäyte

  1. Pese paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kulhossa paprika, tuorejuusto, valkosipuli ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

Raejuustotäyte

  1. Kuutioi pestyt tomaatit. Yhdistä kulhossa tomaatit, raejuusto ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja mustapippuria
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • suolaa ja mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.