
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
Kinkkutäyte
-
2 dl
Valio Keittiön turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
-
1 prk (200 g)
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- 100 g palvikinkkua
- 1 (75 g) maustekurkkua
- mustapippuria myllystä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Kasvistäyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoaValio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
- 1 paprika
- ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Kevyttäyte
- 2 tomaattia
-
1 prk (200 g)
Valio rasvatonta raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- ¾ tl sitruunapippuria
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- 4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
Kinkkutäyte
- 2 dl Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
- 1 prk (200 g) Valio raejuustoa
- 100 g palvikinkkua
- 1 (75 g) maustekurkkua
- mustapippuria myllystä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Kasvistäyte
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
- 1 paprika
- ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Kevyttäyte
- 2 tomaattia
- 1 prk (200 g) Valio rasvatonta raejuustoa
- ¾ tl sitruunapippuria
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella ja käärimällä ne yksitellen folioon.
- Paista uuniperunoita 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min. Avaa foliot tai poista kokonaan
- Vedä ristiviilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin. Tarjoa uuniperunan kanssa valitsemaasi täytettä
Kinkkutäyte
- Sekoita jogurtti ja valutettu raejuusto keskenään. Lisää hienonnetut kinkku ja maustekurkku. Mausta.
Kasvistäyte
- Sekoita tuorejuustoon hyvin pieneksi kuutioiksi leikattu paprika.
Kevyttäyte
- Kuutioi tomaatit. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Sekoita ainekset keskenään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
73 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
5,8 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.