
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 42 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Vaniljakiisseli
-
2 dl
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
- ¾ rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Päärynäkiisseli
- 1 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
- ½ rkl perunajauhoja
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
- 2½ dl Valio maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
Vaniljakiisseli
- 2 dl Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
- ¾ rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Päärynäkiisseli
- 1 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
- ½ rkl perunajauhoja
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä aikaa täyte: Kiehauta kattilassa vaniljakastike ja perunajauhot. Jäähdytä. Lisää vaniljasokeri, sekoita vain vähän, ettei kiisselistä tule venyvää. Kiehauta toisessa kattilassa päärynäsose ja perunajauhot. Jäähdytä.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinapala pyöreiksi levyiksi (Ø 35 cm). Jaa levyt leivinpyörällä kahdeksaan osaan.
- Lusikoi kolmioiden leveään päähän 2 tl vaniljakiisseliä ja 1 tl päärynäkiisseliä.
- Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä.
- Voitele munalla. Ripota pinnalle raesokeria.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
- Tarjoa kylmän maidon kera.


Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
40,3 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.