Vaniljawienerit

Vaniljawienerit

2 h 29 min
haastava
287 kcal / 100g
1
1

Vaniljawienereiden leipomisessa tarvitaan kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on herkullinen. Halutessasi voit koristella wienerit vielä sokerivesikuorrutteella.

Ainekset

22 kpl
2 ½ dl
50 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
30 g
n. 7 dl
vehnäjauhoja

Kaulintaan

250 g

Täyte

3 dl
1
kananmuna
1 rkl
perunajauhoja
2 ½ dl (250 g)
paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää pehmeä tai sulatettu voi sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa, jotta se ei sitkisty. Taikinaa ei kohoteta.
  2. Kauli taikina levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa kylmä voi ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vierekkäin keskelle taikinalevyä. Huom, jätä levyn reunat ilman voilastuja. Taita reunat keskelle vastakkain.
  3. Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.
  4. Kauli lopuksi 1 - 1 1/2 cm:n vahvuiseksi levyksi (20 x 40 cm). Leikkaa siitä 22 sormenvahvuista, 20 cm:n pituista nauhaa. Venytä nauhaa hiukan pituussunnassa, pyöräytä päistä kierteelle ja kietaise löyhään solmuun. Anna kohota mieluiten viileässä noin tunnin ajan.
  5. Yhdistä kattilassa vaniljakastike, muna ja siivilän läpi sihdatut perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Jäähdytä.
  6. Voitele kohonneet wienerit "huolimattomasti" munalla. Lisää päälle n. 1 rkl vaniljakiisseliä ja toiseen päähän n. 2 tl marmeladia.
  7. Paista 225 asteessa n. 14 min. Jätä kypsät wienerit peittämättä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön22.4.2018 kello 17:11
No jopas on meinaan vaikeen kuuloseks tehty 😂 Valmisvoitaikinalevyille vaan vaniljatuorejuustoo ja hilloo ja hyvää tulloo!