
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 500 g tuoretta, valkoista parsaa
- 250 g sipulia
-
2 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 500 g vuohenjuustoa
- 12 lasagnelevyä
Valkokastike
-
1 l
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 500 g tuoretta, valkoista parsaa
- 250 g sipulia
- 2 rkl Valio voita
- ½ tl suolaa
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 500 g vuohenjuustoa
- 12 lasagnelevyä
Valkokastike
- 1 l Valio Kiehu® maitojuomaa
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
- 2 rkl pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Kuori parsojen alaosat ja poista tarvittaessa kovat kannat. Leikkaa parsat hieman vinoittain viipaleiksi.
- Leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi viipaleiksi.
- Sulata voi paistinpannulla, lisää sipulit ja parsat. Kuullota. Mausta suolalla.
- Kaada päälle valkoviini ja sitruunan kuoriraaste. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes irtoneste on poistunut. Mausta pippurilla. Nosta sivuun.
- Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Murenna viipaleet osiin (jätä halutessasi joitakin viipaleita kokonaisiksi pinnalle - ks. kuva).
- Valmista valkokastike.
- Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin kasviksia, sitten vuohenjuustoa. Levitä päälle kastiketta. Lado päälle 3-4 lasagnelevyä - vuoan koosta riippuen. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kastiketta ja vuohenjuustoa.
- Painele lasagnelevyjä hieman alas, jotta kosteus jakaantuu tasaisesti.
- Kypsennä 175 asteessa 35 min. Lisää pinjansiemenet ja jatka kypsennystä vielä 20 - 25 min.
- Anna lasagnen vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.
Valkokastike
- Kuumenna n. 8 dl maitojuomaa kattilassa. Sulata joukkoon tuorejuusto.
- Sekoita loppuun maitojuomaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen kiehuvaan nesteeseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos taas kiehuu.
- Lisää viini ja mausteet. Keitä pari min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
8,7 g
Rasva
8,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.