
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
2.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaNyhtökaura-tomaattikastike
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
-
1 pkt (240 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® TomaattiaNyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Sen lempeän täyteläinen maku ja mehevä tekstuuri…
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl kuivattua oreganoa
- 2 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 400 g (4 dl) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 nippu tuoretta basilikaa
Juustokastike
-
4 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 prk (2 dl)
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
-
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoaValio Koskenlaskija® leppäsavu antaa herkullisen ja hienostuneen maun kastikkeisiin, keittoihin, leivontaan ja laatikkoruokiin. Aromikkaan maun…
- 1 tl muskottipähkinää
Lisäksi
- 500 g keräkaalia
-
1 pussi (150 g)
Valio Juustomestarin cheddar raastettaValio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
- 70 g saksanpähkinää murennettuna
Jaa resepti
Ohje
NYHTÖKAURA-TOMAATTIKASTIKE
- Sulata voi pannulla ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää Nyhtökaura. Jatka paistamista ja lisää pannulle tomaattipyree, etikka sekä mausteet.
- Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua, kastikkeen tulee olla paksua. Lisää lopuksi hienonnettu tuore basilika.
JUUSTOKASTIKE
- Kiehauta maito ja ruokakerma. Lisää joukkoon kuutioitu Koskenlaskija ja sekoittele tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä.
LASAGNEN KASAUS
- Leikkaa kaalista kämmenenkokoisia paloja, poista kovat lehtiruodit. Kaalinlehdet toimivat lasagnelevyinä.
- Kasaa lasagne n. 25 x 35 cm korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita kaalilevyjä ja nyhtökaura-tomaattikastiketta kerroksittain, jätä kaalilevyjä päällimmäiseksi. Kaada päälle kaikki juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Rouhi pähkinät ja lisää pinnalle.
- Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 1 h. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
126 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
4,6 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa