Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaalilasagne

Tämä mehevä lasagne kootaan kaalinlehdistä tomaattisesta Nyhtökaurakastikkeesta ja savuisesta juustokastikkeesta. Täydellinen ruoka arkeen tai viikonloppuun isommallekkin joukolle.

Kaalilasagne
Kaalilasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Nyhtökaura-tomaattikastike

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 400 g (4 dl) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 nippu tuoretta basilikaa

Juustokastike

  • 4 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 prk (2 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® leppäsavu antaa herkullisen ja hienostuneen maun kastikkeisiin, keittoihin, leivontaan ja laatikkoruokiin. Aromikkaan maun…
    Valio Koskenlaskija® e250 g leppäsavu sulatejuusto laktoositon
  • 1 tl muskottipähkinää

Lisäksi

  • 500 g keräkaalia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 70 g saksanpähkinää murennettuna

Ohje

NYHTÖKAURA-TOMAATTIKASTIKE

  1. Sulata voi pannulla ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää Nyhtökaura. Jatka paistamista ja lisää pannulle tomaattipyree, etikka sekä mausteet.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua, kastikkeen tulee olla paksua. Lisää lopuksi hienonnettu tuore basilika.

JUUSTOKASTIKE

  1. Kiehauta maito ja ruokakerma. Lisää joukkoon kuutioitu Koskenlaskija ja sekoittele tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä.

LASAGNEN KASAUS

  1. Leikkaa kaalista kämmenenkokoisia paloja, poista kovat lehtiruodit. Kaalinlehdet toimivat lasagnelevyinä.
  2. Kasaa lasagne n. 25 x 35 cm korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita kaalilevyjä ja nyhtökaura-tomaattikastiketta kerroksittain, jätä kaalilevyjä päällimmäiseksi. Kaada päälle kaikki juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Rouhi pähkinät ja lisää pinnalle.
  3. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 1 h. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search