Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne

Tämä valkoinen lasagne - lasagne bianco - kätkee sisälle vain valkoisia raaka-aineita: maitoa, vuohenjuustoa, valkoista parsaa ja pastaa. Maku on herkullinen, sanoisiko valkoinen? Kokeile sinä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
500 g
tuoretta, valkoista parsaa
250 g
sipulia
2 rkl
½ tl
suolaa
½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 tl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
rouhittua mustapippuria
500 g
vuohenjuustoa
12
lasagnelevyä

Valkokastike

1 l
1 rasia (200 g)
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria

Paistamiseen

2 rkl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Kuori parsojen alaosat ja poista tarvittaessa kovat kannat. Leikkaa parsat hieman vinoittain viipaleiksi.
  2. Leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi viipaleiksi.
  3. Sulata voi paistinpannulla, lisää sipulit ja parsat. Kuullota. Mausta suolalla.
  4. Kaada päälle valkoviini ja sitruunan kuoriraaste. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes irtoneste on poistunut. Mausta pippurilla. Nosta sivuun.
  5. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Murenna viipaleet osiin (jätä halutessasi joitakin viipaleita kokonaisiksi pinnalle - ks. kuva).
  6. Valmista valkokastike.
  7. Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin kasviksia, sitten vuohenjuustoa. Levitä päälle kastiketta. Lado päälle 3-4 lasagnelevyä - vuoan koosta riippuen. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kastiketta ja vuohenjuustoa.
  8. Painele lasagnelevyjä hieman alas, jotta kosteus jakaantuu tasaisesti.
  9. Kypsennä 175 asteessa 35 min. Lisää pinjansiemenet ja jatka kypsennystä vielä 20 - 25 min.
  10. Anna lasagnen vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.
  11. Valkokastike

  12. Kuumenna n. 8 dl maitojuomaa kattilassa. Sulata joukkoon tuorejuusto.
  13. Sekoita loppuun maitojuomaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen kiehuvaan nesteeseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos taas kiehuu.
  14. Lisää viini ja mausteet. Keitä pari min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.