Helpompaa leivontaa uutuuskermoilla

Kategoriat:

Valion leivontakermat yllättävät ja ihastuttavat kotileipojat helppoudellaan ja monikäyttöisyydellään. Aidoista ja herkullisista raaka-aineista valmistettu kerma tarjoaa yllättäviä oikoteitä niin leivontaan kuin jälkiruokiin. Testaa kinuskikerma ja kesän 2022 kausimaku mansikkakerma.

Valio Kinuskikerma ja kesän 2022 uutuus Mansikkakerma vispautuvat helposti kuohkeaksi vaahdoksi; kiehauttamalla niistä saa puolestaan täyteläisen kastikkeen kädenkäänteessä. Valio Kinuskikerma- ja Mansikkakerma sopivat vaahdotettuna pursotuksiin ja leivonnaisten täytteeksi. Kastikkeeksi keitettynä se toimii vaikkapa kuorrutteessa ja jäätelön kaverina. Tämä kerma valloittaa syvällä maullaan kinuskin ja mansikan ystävät vuorenvarmasti.

Kaikki yhdellä kermalla

Vain mielikuvitus on rajana! Valio Kinuskikerma on luottotuote sekä aloittelevan että kokeneen leipurin jääkaappiin. Valio Mansikkakerma juhlistaa kesän parasta makua toukokuusta elokuuhun 2022.

Mansikkaista kesää!

Valio Mansikkakermalla pyöräytät kesän parhaan maun helposti kermavaahtoon, täytteeseen ja kastikkeeseen. Todellinen kesäihminen tarjoilee vaikka kaikki kerralla!

Lisää mansikkaisia reseptejä

Helpot ja herkulliset

Vaahdotettuna kinuskikerma sopii esimerkiksi kakkujen ja kääretorttujen kuohkeaksi täytteeksi. Keitettynä siitä tulee ehkäpä herkullisin mokkapalojen kuorrute koskaan.

Näyttävät kakut ja kauniit pursotukset

Uudet kermat tarjoavat paljon vaihtoehtoja kakkujen leivontaan. Kuohkeaksi vaahdotettuna kermasta saa herkullisen täytteen. Kerman voi myös keittää kastikkeeksi ja vatkata voin kanssa suussa sulavaksi kreemiksi. Kastikkeeksi keitettynä kerma toimii hyvin kuorrutteena ja leikkaantuu kauniisti.

Lisää kinuskisia reseptejä

Kiehauta kastikkeeksi

Näillä nikseillä kiehautat Valio Kinuskikerman tai Mansikkakerman ihanaksi kastikkeeksi.

  1. Keitä kermaa kattilassa korkealla keskilämmöllä välillä sekoitellen kattilasta ja liedestä riippuen 8-12 min. Kastike on valmista, kun kerma paksunee ja väri syvenee.
  2. Kastike ei kovetu jäähtyessään, joten jos käytät kastiketta kuorrutteena, keitä kermaa mieluummin hieman liian pitkään kuin liian vähän.

Kinuskikastiketta on mukava lorauttaa esimerkiksi jälkiruokien, marjojen ja jäätelön päälle. Kastike toimii myös kakun kuorrutteena: jäähtynyt kuorrute leikkautuu hyvin ja siinä on kaunis kiilto.

Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi

Valio kinuskikerma ja mansikkakerma vatkautuvat helposti ilmavaksi ja pysyväksi vaahdoksi. Tässä vinkit, joilla onnistut!

  1. Jääkaappikylmä kerma vaahtoutuu sähkövatkaimella noin 1,5 minuutissa.
  2. Kerma vatkautuu nopeammin kapeassa ja korkeassa astiassa, mutta suuren määrän vaahdottaminen korkeassa astiassa voi aiheuttaa epätasaisen vaahdotustuloksen. Siksi kahden purkin vaahdottamiseen kannattaa valita hieman laakeampi leivontakulho.
  3. Valio kinuskikermasta ja mansikkakermasta tehty vaahto jää hieman tavallista vispikermaa pehmeämmäksi, mutta pursottuu kauniisti ja kestää kakun päällä muodossaan. Jos haluat pursotuksista erityisen kestävät, voit sekoittaa vaahdotuksen aikana kerman joukkoon 2 rkl vaniljakreemijauhetta.
  4. Kinuskikerma ja mansikkakerma eivät vaahtoudu helposti yli, mutta pitkään vaahdotettaessa niihin muodostunut tilavuus tiivistyy eli vaahto katoaa.
  5. Purkillisesta tulee noin 3,5 dl valmista kermavaahtoa.

Pursotuksissa on tärkeää käyttää oikeanlaista kermaa. Kinuskikermalla ja suklaakermalla tehdyt pursotukset pitävät hyvin muotonsa. Tyllan avulla onnistuvat tornimaiset pursotukset, koristereunukset ja monenlaiset kuviot leivonnaisten koristeluun. Myös kinuskin aito maku on kohdillaan. Tartu siis tyllaan ja päästä luovuutesi irti!

Kotijäätelöä helposti

Uusilla kermoilla valmistat kotijäätelöä hetkessä, etkä edes tarvitse jäätelökonetta. Tuunaa jäätelöt oman maun mukaan tai tekisitkö jäätelökakun?

Tässä on uusi luottotuote aloittelevalle ja kokeneellekin leipojalle.

Leipoja tekee aina hyvää

Me Valiolla haluamme muistuttaa suomalaisia leivonnan merkityksestä ja rohkaista leipomaan. Leivonta on paikka, jossa aika pysähtyy. Siinä rakkaus, huolenpito ja välittäminen aineellistuu herkun muotoon, jaettavaksi kaikkien niiden kesken, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Leivotaan!