Siirry sisältöön
Pinnalla

Kuukauden trendiresepti: joulupuuro

joulupuuro

Näin valmistuu joulun herkullisin puuro

Puuron tekeminen aloitetaan pistaasikrokantista. Rapsakka lisuke säilyy hyvänä pitkään ilmatiiviissä astiassa, joten sen voi valmistaa jo reippaasti etukäteen. Puuro keitetään Kiehu® maitojuomasta miedolla lämmöllä haudutellen ja maustetaan ruskistetulla kardemummavoilla.

Annokset viimeistellään lisäämällä puuron pinnalle reilusti kanelikreemiä, pistaasikrokanttia sekä kotimaisia marjoja. Reunoille valutetaan glögikeittoa, ja näin yllättävän helppo mutta hurmaavan kaunis puuro on valmis.

Tuunaa ja onnistu

  • Voit testata pistaasin tilalla myös muita suosikkipähkinöitäsi, kuten manteleita tai saksanpähkinöitä.
  • Puolukoiden sijaan puuron päälle sopivat myös kohmeiset karpalot ja viinimarjat.

Vinkit antoi reseptin kehittänyt Oona Heikkinen Valio Koekeittiöstä.