Siirry sisÀltöön
Onnistu

Leivo upea Puutarhurin kasvispiirakka Kinuskikissan ohjeella

Leivo upea Puutarhurin kasvispiirakka Kinuskikissan ohjeella

Sadonkorjuuaikaan on helppo loihtia kasviksista maistuvaa syötÀvÀÀ.

TÀstÀ kasvispiirakasta nÀkee ensisilmÀyksellÀ, ettÀ makujenkin puolesta ollaan puutarhatunnelmissa. Ihanan vÀriset kesÀporkkanat ovat saaneet kaverikseen broccolinia, jonka varsi muistuttaa tankoparsaa ja kukinto parsakaalta. NiitÀ ympÀröi kermainen tÀyte, johon on helppo yhdistellÀ muitakin kauden kasviksia esimerkiksi oman puutarhan antimista.

Kinuskikissan kasvispiirakka vaihe vaiheelta

Lue Kinuskikissan vinkit ja katso vaihekuvat, niin onnistut nÀyttÀvÀn Puutarhurin kasvispiirakan teossa!

YhdistÀ juustoraaste ja vehnÀjauhot kulhossa ja nypi sekaisin voin kanssa. LisÀÀ lopuksi vesi.

Painele taikina piirakkavuoan (18 x 27 cm tai halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

YhdistÀ tÀyteainekset keskenÀÀn.

Huuhtele varsiparsakaalet ja harjaa porkkanat. Ohutkuorisia kesÀporkkanoita ei tarvitse kuoria.

EsikypsennĂ€ kasvikset ”puolipehmeiksi” mikrossa kuvun alla tĂ€ydellĂ€ teholla (900 W). Porkkanoille sopiva aika on noin 4 minuuttia, broccolini pehmenee nopeammin noin parissa minuutissa. Testaa kypsyysaste esimerkiksi terĂ€vĂ€kĂ€rkisellĂ€ veitsellĂ€. Voitele kasvikset oliiviöljyllĂ€ ja ripottele niihin hieman suolaa.

Kaada tÀyte esipaistetun vuoan pÀÀlle.

Laita pÀÀlle kasvikset haluamaasi asetelmaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. TÀyte saa helposti vÀriÀ, joten voit laittaa noin paiston puolivÀlissÀ piirakkaa ylemmÀlle tasolle uunipellin. Se estÀÀ pintaa ruskistumasta liikaa.

”Nauti puutarhan parhaista mauista!”