Siirry sisältöön
Oppitunti

Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat

Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Uppomuna sopii leivälle, salaattiin, vohveleiden suolaiseksi täytteeksi sekä syötäväksi ihan sellaisenaan. Mutta, miten uppomuna keitetään? Esittelemme kaksi tapaa: perinteiset uppomunat sekä helpot uppomunat kelmussa.

Uppomunat eli ilman kuorta keitetyt kananmunat ovat helppo tapa nostaa aamiainen tai lounas astetta paremmalle tasolle. Katso tästä uppomunien ohje ja kokeile.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Uppomunat etikkavedessä

Perinteisin tapa uppomunien valmistukseen on munien keittäminen etikkavedessä. Pieni loraus etikkaa ja veden pyöräytys liikkeelle lusikalla tai kauhalla auttavat kananmunaa pysymään tiiviissä paketissa koko keittämisen ajan.

Keitinveteen lisätty suola sen sijaan toimii juuri päinvastoin: se rikkoo valkuaisen rakennetta. Siksi suola kannattaa lisätä munien päälle vasta keittämisen jälkeen.

  1. Riko kananmuna kahvikuppiin tai pieneen kulhoon.
  2. Kiehauta vesi.
  3. Lisää veteen loraus etikkaa (noin 0,5 dl etikkaa / litra vettä).
  4. Pyöräytä hiljalleen poreileva vesi pyörteeksi lusikalla tai kauhalla.
  5. Kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle. Voit halutessasi kypsentää pari munaa samalla kertaa.
  6. Keitä munia 3–4 minuuttia. Uppomunan kuuluu jäädä sisältä valuvaksi.
  7. Nosta muna pois kattilasta reikäkauhalla.
  8. Mausta suolalla.


Search