Benedictin munat

Benedictin munat
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Benedictin munat

Benedictin munat

Benedictin munat on klassinen herkku, jossa uppomunat tarjotaan rapean leivän, kinkun ja hollandaise-kastikkkeen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia hienonnettuna
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
5
kokonaista valkopippuria

Hollandaise kastike

6 rkl
maustelientä
5
keltuaista
250 g
¼ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
1 mm
tabascoa

Uppomunat

2 l
vettä
2 rkl
valkoviinietikkaa
4
kananmunaa

Lisäksi

vaaleaa leipää
serranokinkkua
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Mausteliemi

  2. Yhdistä kaikkia aineet keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
  3. Hollandaise kastike

  4. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset kulhossa vesihauteessa. Kuumenna.
  5. Kun seos alkaa saostua ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Mausta.
  7. Uppomunat

  8. Kuumenna vesi ja etikka kattilassa niin, että se hieman kuplii.
  9. Pyöritä vettä varovasti kattilassa. Riko muna kauhaan ja laske se varovasti veteen. Keitä noin kaksi minuuttia tai kunnes munan valkuainen on hyytynyt.
  10. Nosta uppomuna jäähtymään vedestä. Valmista muut munat samalla tavalla.
  11. Paahda leipäviipaleet rapeiksi. Lisää päälle kinkku, uppomuna ja hollandaise-kastike.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.