Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Hiiligrillattua kuningasvinokasta ja raparperia

Kolmannessa MasterChef 2025 -jaksossa Valtteri Penttilän hiiligrillatut kuningasvinokkaat tekivät tuomareihin vaikutuksen. Hiiligrillatut kuningasvinokkaat tarjoillaan raparperihillokkeen sekä raparperivinegretillä maustetun salaatin kera. Valio on MasterChef Suomi 2025 -ohjelman yhteistyökumppani.

Hiiligrillattua kuningasvinokasta ja raparperia
Hiiligrillattua kuningasvinokasta ja raparperia

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperihilloke

  • 2 varsi raparperia
  • 1 rkl sokeria
  • 0 kg mustapippuria
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Raparperivinegretti

  • 1 varsi raparperia
  • 0 kg vaahterasiirappia
  • 0 kg rypsiöljyä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg versoja, kourallinen

Kuningasvinokkaat

  • 2 kuningasvinokasta
  • 0 kg suolaa
  • 2 tl misotahnaa, tummaa
  • 1 dl sakea
  • 0 kg rypsiöljyä

Viimeistelyyn

  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

Raparperihilloke

  1. Kuori raparpereista kuituinen kuori. Hienonna yksi varsi, laita kattilaan sokerin kanssa ja lisää tilkka vettä ja reilusti mustapippuria. Keitä kunnes raparperin saa sekoitettua hillokkeeksi. Grillaa yksi varsi lähes mustaksi, sivellen lopuksi hieman vaahterasiirappia raparperille. Hienonna ja lisää hillokkeeseen.

Raparperivinegretti

  1. Mehusta yksi raparperitanko. Sekoita mehuun maun mukaan vaahterasiirappia ja sekoita vinegrettiin noin kaksi kertaa mehun määrä neutraalia öljyä. Mausta suolalla. Sekoita lusikallinen vinegrettiä versosekoitukseen.

Kuningasvinokkaat

  1. Halkaise kuningasvinokkaat ja leikkaa pintaan ristikkokuvio, varoen leikkaamasta läpi. Mausta varovasti suolalla, sillä misosta saadaan grillatessa lisää suolaa. Sekoita miso ja sake tasaiseksi. Sivele sienien pintaan hieman öljyä ja aseta grillille. Kääntele sieniä tarpeen mukaan sivellen miso-sakeseoksella. Kun sienet ovat saaneet kauniin värin ja ovat hieman pehmenneet, ne ovat valmiita.
  2. Tarjoa sienet hillokkeen ja salaatin kera.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatti 7,6 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria
  • vaahterasiirappia
  • rypsiöljyä
  • suolaa
  • versoja
  • suolaa
  • rypsiöljyä
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search