Maksamme vastuullisuuslisää tuottajille

Valio on vuoden 2018 alusta alkaen maksanut vastuullisuuslisää niille tiloille, jotka sitoutuvat eläinten hyvinvointia parantaviin vapaaehtoisiin tekoihin. Tavoitteenamme on saada kaikki valiolaiset maitotilat vastuullisuuslisän piiriin vuoden 2020 aikana.

Suomessa eläimet ovat tilastojen mukaan maailman terveimpiä ja maito maailman puhtainta. Suunnitelmallinen ja ennaltaehkäisevä terveydenhuolto on eläinten hyvinvoinnin perusta. Haluamme edistää eläinten hyvinvointia, ja maitotiloille maksettava vastuullisuuslisä on yksi konkreettista teoista tämän tavoitteen eteen.

Noin 94 prosenttia kaikesta Valion vastaanottamasta maidosta tulee maitotiloilta, jotka ovat sitoutuneet Valion vastuullisuuslisän vaatimuksiin. Maksamme näille tiloille vastuullisuuslisää 2 senttiä per maitolitra. Tavoitteenamme on saada kaikki valiolaiset maitotilat vastuullisuuslisän piiriin vuoden 2020 loppuun mennessä.

Mitä vastuullisuuslisän saamiseen vaaditaan?

  1. Tilat kuuluvat nautojen terveydenhuoltorekisteriin Nasevaan ja eläinlääkäri tekee vähintään kerran vuodessa karjan terveydenhuoltokäynnin. Monilla tiloilla eläinlääkäri käy kuitenkin tätä useammin.
  2. Sorkkaterveyden seuranta ja sorkkien säännöllinen hoito
  3. Puudutus, kivunlievitys ja rauhoitus nupoutuksessa eli vasikan sarvenaiheiden poistossa
  4. Uuden navetan oltava pihatto, jossa lehmät liikkuvat vapaasti
  5. Rehun soija- ja GMO-vapaus

Elämä lehmien kanssa ja eläimistä huolehtiminen on maitotilalliselle paljon muutakin kuin työ, se on elämäntapa. Vastuullisena yrityksenä haluamme edistää eläinten hyvinvointia.

lue lisää
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›