Mistä Valion tuotteet tulevat ja mihin niitä viedään?

Valio vie suomalaista osaamista ja laatua maailmalle muun muassa tytäryhtiöidensä avulla. Kukin tytäryhtiö edustaa omalla markkina-alueellaan suomalaista innovatiivisuutta. Markkinasta riippuen tuotteet valmistetaan joko suomalaisesta maidosta Suomessa tai paikallisesti noudattaen aina Valion korkeita laatuvaatimuksia.

Kaikkien Suomessa valmistettujen tuotteidemme maito tulee Valion suomalaisten omistajayrittäjien tiloilta. Virossa ja Venäjällä hankimme maidon sopimustuottajiltamme, joiden laatua tarkkailemme jatkuvasti.

Valiolla on omia tehtaita Suomessa, Virossa ja Venäjällä. Viron ja Venäjän lisäksi Valiolla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Kaikkien Suomessa valmistettujen tuotteidemme maito tulee Valion suomalaisten omistajayrittäjien tiloilta, ja viemme Suomesta tuotteita noin 60 maahan. Virossa ja Venäjällä hankimme maidon sopimustuottajiltamme.

Valio Suomessa

Valion käyttämä maito keräillään Suomessa omistajayrittäjien tiloilta, ja virhetilanteessa maito voidaan jäljittää tilalle saakka. Valmistamme kaikki Suomessa myytävät ja Suomesta vientiin lähtevät tuotteet kotimaisesta maidosta 12 omalla tehtaallamme.

Viemme Suomesta tuotteita noin 60 maahan. Myymme elintarvike- ja lastenruokateollisuudelle maito- ja herajauheita sekä voita. Viemme maailmalle myös kuluttajatuotteita. Valion vienti muodostaa noin neljänneksen Suomen elintarvikeviennistä. Maitotuotteiden viennistä Valio vastaa lähes 100 prosenttisesti.

Valio Virossa

Virossa Valio on suurin paikallisen tilamaidon ostaja ja Alma-brändimme tuoremaitotuotteiden markkinajohtaja. Hankimme maitoa virolaisilta maitotiloilta Valion korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti. Jokainen tila auditoidaan ennen yhteistyön alkua. Seuraamme maidon laatua, esimerkiksi bakteerien määrää ja lääkejäämättömyyttä EU:n sääntelyn mukaisesti.

Virolaiset maitotilayrittäjät eivät ole Valion omistajia eli ostamme maitoa normaalein liiketoimintaperiaattein. Valiolla on Virossa meijeri Laevan kylässä ja Viron suurin juustola Võrussa. Niiden valmistamat tuotteet myydään lähinnä Baltian markkinoille. Valio ei tuo Virosta Suomeen kuluttajatuotteita.

Tutustu Valion Baltian toimintaan ja sivustoon valio.ee.

  • Katso video ja testaa eestin kielen taitosi!

    Laevan meijerissä valmistetaan esimerkiksi jogurtteja

Valio Venäjällä

Venäjällä Valiolla on yksi sulatejuustotehdas, jossa pakataan myös kypsytettyjä juustoja. Valmistamme Venäjällä tuoremaitotuotteita sopimusmeijerien kanssa, jotka hankkivat maitoa tuotteisiimme paikallisilta tiloilta Valion korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti. Juustoraaka-ainetta hankitaan paikallisesti ja tuodaan muun muassa Valko-Venäjältä, jota Venäjän vuonna 2014 asettama tuontikielto ei koske.

Suomesta Venäjälle viedään laktoosittomia maitoja, Valio Baby® lastenruokia ja Valio Jäätelöfabriikki jäätelöä, jotka ovat Venäjän tuontikiellon ulkopuolella. Merkittävät brändit ovat Valio Viola® sulatejuusto, Valio Oltermanni® juusto sekä Clean label -tuoretuotteet.

Tutustu Valion vientiin Venäjälle ja sivustoon valio.ru.

Valio Ruotsissa

Ruotsi on Valiolle merkittävä vientimarkkina, jonne viemme Suomessa valmistettuja tuotteita. Merkittävimmät tuoteryhmät ovat laktoosittomat Eila® tuotteet, hedelmäjogurtit ja voi.

Tutustu Valion vientiin Ruotsiin sekä sivustoon valio.se.

Valio Yhdysvalloissa

USA:ssa myydään sekä Suomessa valmistettua että paikallisesti hankittua juustoa Finlandia-tuotemerkillä. Lisäksi viemme Suomesta kuluttajavoita. Valio voi voitti vuonna 2018 USA:ssa voin maailmanmestaruuden kilpailussa, johon osallistui 30 voibrändia ympäri maailman.

Tutustu Valion vientiin Yhdysvaltoihin sekä sivustoon finlandiacheese.com.

Valio Kiinassa

Kiinassa Valio on yksi kolmesta maailman suurimmasta demineralisoidun herajauheen myyjästä elintarviketeollisuudelle. Valion Suomessa, suomalaisesta maidosta valmistettuja DEMI™ jauheita käytetään muun muassa lastenruokien raaka-aineena. Myymme kiinalaisissa verkkokaupoissa myös suomalaisesta maidosta Suomessa valmistettuja laktoosittomia kuluttajamaitojauheita.

Kiinan markkinalla myymme suomalaisten lisäarvotuotteiden lisäksi myös suuremman kohdemarkkinan tuotteita, jotka on teetetty yhteistyökumppaneillamme. Näiden tuotteiden laatukriteerit ovat paikallisen lainsäädännön vaatimuksia tiukemmat.

Tutustu Valion vientiin Kiinaan ja Shanghain toimintaan sekä sivustoon valio.com.cn.

Valiojengi
Valio Baltia on vahvasti paikallinen toimija
Valiojengi
Ruotsissa rakastetaan Valion laktoosittomia tuotteita
Valiojengi
Yhdysvalloissa Valio panostaa premium-tuotteisiin
Valiojengi
Laatu on Valio Shanghain valttikortti