Siirry sisältöön
Chapati -leipä

Chapati -leipä

Chapati on kohottamaton leipä (flatbread), joka tunnetaan parhaiten intialaisesta ja nepalilaisesta ruokakulttuurista. Piimä tekee chapatista maukkaan ja mehevän. Tarjoa chapatia lisäkkeenä tai esim. pikkusuolaisena Baba ghanoush -tahnan kanssa.

Chapati -leipä

Ainesosat

leipästä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Chapati

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • ½ tl suolaa

Paistamiseen


Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Kauli jauhotetulla pöydällä 10 ohutta leipästä.
  2. Paista leipäset Oivariini rasvassa pannulla keskilämmöllä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin ja leipänen on kypsä.
  3. Tarjoa lämpimänä pikkusuolaisena esim. Baba Ghanoush -tahnan (ks. erillinen ohje) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 40,8 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search