Koekeittiö
Sacherkakku

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

200  g Valio voita
200  g taloussuklaata
munaa
2  dl sokeria
2 1/2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte

1  prk  (300 g) aprikoosimarmeladia

Kuorrutukseen

100  g taloussuklaata
1  tl Valio voita
1/2  dl Valio kevytkermaa

Pinnalle

hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.
Paista kakkua uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 min.
Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Kuumenna hasselpähkinöitä uunissa 175 asteessa n. 5 min tai keitä vedessä hetkisen. Kuori pähkinät veitsen avulla. Aseta pähkinät jäähtyneenä sacherkakun pinnalle.

VINKKI

* Tee kakku mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Peitä kuvulla. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.
* Kakun kypsennys pinnoitetussa vuoassa: 175 asteessa 30 min + 150 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  • Käyttäjien kommentit (20)

  • Nimetön
    | 5.2.2012 kello 18:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Ei voi suositella. Kakusta tuli ihan kivikovaa.

  • Valio Koekeittiö
    | 6.3.2012 kello 16:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Nimetön: Ikävä kuulla, että kakustasi oli tullut kovaa.

    Ohje on kokeiltu v. 2007 ilmestyneeseen julkaisuumme. Testasimme sen nyt uudelleen. Teimme kakun aivan ohjeen mukaan ja lopputulos oli mielestämme onnistunut. Kakku oli rakenteeltaan tasaisesti kohonnut ja kypsynyt ja suutuntumaltaan hyvä.

    Yleensä leivonnaisten kohdalla on tärkeää, että valmistusohjetta seuraa tarkasti ja ainekset mitataan tasamittoina; kakusta voi tulla kovaa, jos esim. jauhot on mitattu kukkuramittoina.

    Sacherkakku paranee (maut ja kosteus tasoittuvat), kun sitä säilytetään kuvun alla jääkaapissa seuraavaan päivään tai pidempäänkin.

  • Nimetön
    | 4.4.2012 kello 17:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Pitäähän tuo kostutaa....

    T. Köksänope

  • Nimetön
    | 8.4.2012 kello 15:28
    Ilmoita asiaton viesti

    Erittäin helppo kakku, tuli ihanaa ja sopivan kostean imelää, etteivät vieraat kahmi isoja paloja! Suosittelen kostuttamaan jokaisen kerroksen vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Marmelaatia laitoin vähän vähemmän ja modernimpi ulkonäkö syntyi pähkinärouheella, jota ripottelin vain reunoille.

  • Nimetön
    | 9.5.2012 kello 18:59
    Ilmoita asiaton viesti

    Jos käytät silikonivuokaa keraamisella pohjalla paista ensin 30min 175 asteessa ja sitten 15 min 150 asteessa. Tein näin eikä tullut kovaa, lohkesi vain vähän. Hyvää oli!!

  • Nimetön
    | 12.7.2012 kello 20:06
    Ilmoita asiaton viesti

    olen kerran tehnyt kakun. maistuva tuli. voiko kakun pakastaa?

  • Pekka Valiolta
    | 16.7.2012 kello 16:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Moi! Kyllä onnistuu pakastaminen, mutta kannattaa pakastaa mieluiten vain lyhyehkön ajan, ettei kakkuun tule makumuutoksia.

  • Nimetön
    | 10.11.2012 kello 23:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Päällistä tuli todella vähän, vaikka tehtiin ohjeen mukaan. Ei riittänyt reunoille lainkaan. Muuten ihan ok kakku =)

  • Nimetön
    | 30.11.2012 kello 13:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Ohjeesta on jäänyt kostutus kokonaan pois?

  • Valio Koekeittiö
    | 3.12.2012 kello 16:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Sacherkakussa (Sachertorte) ei kirjallisuuslähteiden mukaan ole kostutusta. Tässäkään ohjeessa kostutusta ei ole ollut.

    Sacherkakku mehevöityy, kun aprikoosihillon kosteus ja maku tasoittuvat yhdessä suklaisen kakkupohjan kanssa. Näin käy etenkin, kun kakku saa maustua kuvun alla seuraavaan päivään tai pidempään.

    Mikäli kakusta haluaa erityisen kostean, pohjalevyt voi kostuttaa tilkalla aprikoosilikööriä tai rommia tai vaikkapa vedellä laimennetulla, kevyesti sokeroidulla sitruunamehulla.

    Sacherkakun kanssa sopii mainiosti kylmä, pehmeäksi vaahdoksi vatkattu kerma.

  • Nimetön
    | 16.1.2013 kello 11:28
    Ilmoita asiaton viesti

    Jos kakkupohjasta tulee kova voi syynä olla myös se että jauhoja on sekoitettu liian kauan taikinaan, jolloin sitkoa alkaa muodostua. Sitkon muodostuminen alkaa aika nopeasti ja tekee kakusta kovan ja kumimaisen.

  • Nimetön
    | 26.4.2013 kello 23:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Tuli ihan superhyvää. Nam! Tosi hyvä ohje.

  • Nimetön
    | 23.5.2013 kello 20:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein ohjeen mukaan, ei noussut kunnolla. Piti leipoa toinen annos, että sai vähän korkeutta. Pakko kostuttaa. Olin vähän pettynyt.

  • Mirtsa
    | 28.9.2013 kello 11:27
    Ilmoita asiaton viesti

    Mahtava, toimii!!!

  • Nimetön
    | 8.11.2013 kello 18:08
    Ilmoita asiaton viesti

    En tiedä onko uunissani jotain vikaa mutta en saa tämän ohjeen kakkua nousemaan,... muuten kyllä ok ohje.

  • Nimetön
    | 13.11.2013 kello 14:49
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Sacherkakun taikina on suklaisen raskas, eikä se kohoa yhtä paljon kuin esim. sokerikakkutaikina. Kakun tulisi olla kypsänä mehevä, mutta kauttaaltaan kypsä. Rakenne on kuivakakkumainen.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 14.11.2013 kello 9:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Sacherkakkutaikina on suklaisen raskas, joten se ei kohoa uunissa yhtä paljon kuin esim. sokerikakkutaikina. Kakun tulisi olla valmiina kuitenkin mehevä ja kauttaaltaan kypsä (kostean kuivakakkumainen).

    Jos kakku on kova tai liian tiivis, siihen voisi olla syynä jokin seuraavista:

    - Muna-sokerivaahto ei ole riittävän jämäkkä. Kevyt vaahto lässähtää voin ja suklaan painosta ja kakusta tulee tiivis. Vaahto on valmis, kun sillä voi kirjoittaa valuttamalla vispilöistä vaahdon pinnalle ja kuvio pysyy useita sekuntteja.
    - Leivinjauhe ei ole sekoittunut tasaisesti taikinaan. Sekoita leivinjauhe aina hyvin jauhoihin, vasta sitten siivilöiden taikinaan.
    - Voi-suklaaseos ja jauhot sekoitetaan nostellen vaahdon joukkoon. Näin vaahto ei menetä kuohkeuttaan ja lopputulos on paras mahdollinen.
    - Uunin todellinen lämpötila poikkeaa termostaatin lämpötilasta joko kylmempään tai kuumempaan.

    Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

    - Anna Koekeittiöltä

  • Valio Koekeittiö
    | 14.11.2013 kello 12:26
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Sacherkakun taikina sisältää suklaata ja voita ja on ns. raskas taikina. Se ei kohoa samalla tavoin kuin esim. sokerikakkutaikina. Valmis kakkupohja on mehevä ja kauttaaltaan kypsä, kuivakakkumainen. Ei kova tai tiivis.

    Kakkupohjan onnistumiseen vaikuttavat ainakin seuraavat seikat:

    - Muna-sokerivaahto kannattaa vatkata kärsivällisesti paksuksi ja jämäkäksi. Vaahto on valmista, kun sillä voi kirjoittaa vispilöistä valuttamalla vaahdon pintaan ja kuvio säilyy useamman sekunnin. Liian kevyt vaahto ei jaksa kannatella raskasta taikinaa ja kakusta voi tulla tiivis.

    - Leivinjauhe kannattaa sekoittaa aina ensin jauhoihin ja vasta sitten siivilöidä taikinan joukkoon. Näin varmistuu, että leivinjauhe sekoittuu taikinaan tasaisesti.

    - Muna-sokerivaahtoon vaivalla saatu kuohkeus ja ilmavuus pyritään säilyttämään mahdollisimman hyvin loppuun saakka. Siksi voi-suklaasula ja jauhoseos nostellaan varoen vaahdon joukkoon. Turhaa sekoittelua tai työvälineiden kopistelua kulhon reunaan kannattaa välttää.

    - Uunin todellinen paistolämpötila saattaa poiketa paljonkin termostaatin osoittamasta lämpötilasta. Tällä voi olla vaikutusta lopputulokseen.

    Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 17.12.2013 kello 21:47
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvän makuinen, mutta halkeili palasiksi ikävästi. Liekö sitten paistajassa vika, mutta ihan ohjeen mukaan tein.

  • Nimetön
    | 18.4.2014 kello 13:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos ohjeesta! Pääsiäiseksi valmistui maukad kakku!

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,3
20
Suklainen Sacherkakku on Itävallan ylpeys ja monien tuntema leivonnaisklassikko.
n. 60 min +uunissa 1 h
Vaikeustaso: keskitaso
100g 367 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten