Sacherkakku

Sacherkakku

053,58333333333333
30
b 30
Kasvis (lakto-ovo)
358 kcal / 100g
Suklainen Sacherkakku on Itävallan ylpeys ja monien tuntema leivonnaisklassikko.
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
1h 45min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

Pohja
200  g Valio voita
200  g taloussuklaata
4  munaa
2  dl sokeria
2 1/2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
Täyte
1  prk  (300 g) aprikoosimarmeladia
Kuorrutukseen
100  g taloussuklaata
1  tl Valio voita
1/2  dl Valio kevytkermaa
Pinnalle
hasselpähkinöitä
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.

  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.

  • Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.

  • Paista kakkua uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 min.

  • Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.

  • Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.

  • Kuumenna hasselpähkinöitä uunissa 175 asteessa n. 5 min tai keitä vedessä hetkisen. Kuori pähkinät veitsen avulla. Aseta pähkinät jäähtyneenä sacherkakun pinnalle.

VINKKI
  • * Tee kakku mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Peitä kuvulla. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.

  • * Kakun kypsennys pinnoitetussa vuoassa: 175 asteessa 30 min + 150 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Avaa/sulje Ravintosisältö (358 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
358
kcal / 100g

Proteiini
(g)
4
Hiilihydraatit
(g)
38
Rasvat
(g)
21
Ravintokuitu
(g)
2
Kalsium
(mg)
62
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • hasselpähkinöitä

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

3,6

tähteä viidestä(24 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
45min
Uunissa
1h

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi