Täyttä makua, vähemmän sokeria

Suomalaiset toivovat välipalojensa sisältävän yhä vähemmän sokeria. Valio vastasi tähän toiveeseen ryhtymällä sokeritalkoisiin: tavoitteenamme on puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

Tiesitkö tämän sokerista?

WHO:n tämänhetkinen suositus on, että päivittäisestä energiansaannista enintään 10 % tulisi lisätystä sokerista. WHO on ehdottanut jopa tiukempaa, viiden prosentin kriteeriä sokerinsaannille.

Miten sokeri liittyy maitotuotteisiin?

Maitotuotteiden sisältämä sokeri voi olla kahdenlaista: luontaista ja lisättyä. Maitotuotteiden raaka-aineet, siis maito ja marjat sekä hedelmät, sisältävät luontaisesti sokeria. Maidossa on luonnostaan maitosokeria eli laktoosia noin 5 g / 100 g. Useissa maustetuissa maitotuotteista on myös lisättyä sokeria.

Miksi Valio vähentää sokeria?

Valio on jo edelläkävijä vähemmän sokeria sisältävissä tuotteissa. Kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna.

Suurin osa suomalaisista haluaa vähentää sokerin käyttöä. Valio vastaa tähän toiveeseen laajentamalla vähemmän lisättyä sokeria sisältävien välipalojen valikoimaa niin lapsille kuin aikuisille. Valion kehittämillä ja patentoimilla innovaatioilla välipalojen sisältämää sokeria voidaan seuraavan viiden vuoden aikana vähentää entisestään.

Brändit

Tuotteet

0 kpl

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi