Seitsemän ruokaa säilykkeistä

Tomaattimurskaa, linssejä ja tonnikalaa tai luonnonkalasäilykettä. Ehkäpä vielä purkillinen kapriksia tai oliiveja. Listasimme nerokkaat reseptit, joilla otat kuiva-ainekaapin aarteet tehokäyttöön!

Säilykkeet ovat mainio kotivara – pitkä säilyvyys ja monikäyttöisyys takaavat, että syötävää löytyy myös silloin, kun kaupassa ei ole ehtinyt hetkeen käydä. Jos kaapeista löytyy myös muutamia hyvin säilyviä maitotuotteita, juureksia sekä yleisimmät jauhot ja mausteet, kasvaa kokkausvaihtoehdot jo useampaan nälän nopeasti sammuttavaan ruokaan.

Mehevä kala-perunavuoka

Tämä edullinen arkiruoka on kerrassaan nerokas: valmistukseen riittää seitsemän raaka-ainetta ja kymmenisen minuuttia aktiivista työaikaa. Uunin lämmössä rauhakseen kypsyvää ruokaa on helppo valmistaa kerralla enemmän, jolloin syötävää syntyy useammalle päivälle tai syöjälle.

Tomaattinen linssi-palvikinkkupata

Tämä muhevan tomaattinen pataruoka valmistuu helposti ja nopeasti kuivakaapin tuotteista, säilykkeistä sekä Pippuripekka ruokakermasta. Keitä padan kylkeen riisiä tai varaa lisukkeeksi maalaisleipää.

Pinaattinen tonnikalalasagne

Pakastepinaatilla ja tonnikalalla tuunattu lasagne on edullinen ja helppo vaihtoehto perinteiselle lasagnelle. Halutessasi voit korvata tonnikalan kotimaisella luonnonkalasäilykkeellä ja sujauttaa mukaan jääkaapin perälle jääneet juustonrippeet.

Samettinen curry-linssikeitto

Keitot ovat kylmien talvipäivien luottoruokia, eikä tämä curry-linssikeitto tee siihen poikkeusta. Curryn makua ja täyteläisyyttä antaa käyttövalmis kermainen kastike, nälkää pitävät punaiset linssit.

Anjovis-kaprispizza

Tekeekö mieli pizzaa, mutta perinteiset pizzantäytteet loistavat poissaolollaan? Ei haittaa! Yksinkertaisimmillaan pizzan täytteeksi riittävät hyvä tomaattikastike, anjovisfileet, kaprikset ja juustoraaste.

Nopea linssicurry

Tämä supernopea linssicurry on mainio vaihtoehto silloin, kun nälkä kurnii jo mahassa. Kaiva kuivakaapista esille kookoskerma, esikeitetyt linssit, currytahna ja tomaattimurska – niitä tarvitaan tänään.

Helppo tomaattikastike

Pastalle, pizzan päälle tai keiton pohjaksi. Tämän helpon reseptin opeteltuasi taklaat nälän myös silloin, kun tuntuu, että kaapit ammottavat tyhjyyttään.

Keittiössä nyt
Kahdeksan edullista arkiruokaa
Keittiössä nyt
Yhdeksän edullista arkiruokaa kalasta
Ruokavinkit
Kotivara pelastaa poikkeustilanteissa