Helppo tomaattikastike pastalle

Helppo tomaattikastike pastalle

Yksinkertainen, mutta maukas pastakastike on arjen pelastus. Voit käyttää tomaattikastiketta, myös pizzakastikkeena tai vaikka keittopohjana.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
2 prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
200 g
sipulia
1 rkl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipulia

tai Valio ruokakermaa Kolme yrttiä

Tarjoiluun

keitettyä pastaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli (voit käyttää myös pakastesipulia). Kuullota Oivariini rasvassa kannellisessa kattilassa tai kasarissa.
  2. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen kannen alla n. 20 min.
  3. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi ruokakerma. Anna hautua kannen alla muutama min. Tarkista maku, lisää halutessasi mausteita (esim. valkosipulia, basilikaa).
  4. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Ripota pinnalle juustoraastetta.

Vinkki

* Voit käyttää sakeaksi keitettyä kastiketta myös pizzan täytteessä. Lisää tällöin pizzamaustetta tai oreganoa ja basilikaa.* Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›