Helppo tomaattikastike pastalle

Helppo tomaattikastike pastalle
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Helppo tomaattikastike pastalle

Helppo tomaattikastike pastalle

Yksinkertainen, mutta maukas pastakastike on arjen pelastus. Voit käyttää tomaattikastiketta, myös pizzakastikkeena tai vaikka keittopohjana.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
66 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
2 prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
200 g
sipulia
1 rkl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)

Tarjoiluun

keitettyä pastaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli (voit käyttää myös pakastesipulia). Kuullota Oivariini rasvassa kannellisessa kattilassa tai kasarissa.
  2. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen kannen alla n. 20 min.
  3. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi ruokakerma. Anna hautua kannen alla muutama min. Tarkista maku, lisää halutessasi mausteita (esim. valkosipulia, basilikaa).
  4. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Ripota pinnalle juustoraastetta.
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää sakeaksi keitettyä kastiketta myös pizzan täytteessä. Lisää tällöin pizzamaustetta tai oreganoa ja basilikaa.* Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.