Helppo tomaattikastike pastalle

Helppo tomaattikastike pastalle

30 min
helppo
60 kcal / 100g
4
2

Yksinkertainen, mutta maukas pastakastike on arjen pelastus. Voit käyttää tomaattikastiketta, myös pizzakastikkeena tai vaikka keittopohjana.

Ainekset

4 annosta
1 rkl
2 prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
200 g
sipulia
1 rkl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)

Tarjoiluun

keitettyä pastaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli (voit käyttää myös pakastesipulia). Kuullota Oivariini rasvassa kannellisessa kattilassa tai kasarissa.
  2. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen kannen alla n. 20 min.
  3. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi ruokakerma. Anna hautua kannen alla muutama min. Tarkista maku, lisää halutessasi mausteita (esim. valkosipulia, basilikaa).
  4. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Ripota pinnalle juustoraastetta.

Vinkki

* Voit käyttää sakeaksi keitettyä kastiketta myös pizzan täytteessä. Lisää tällöin pizzamaustetta tai oreganoa ja basilikaa.* Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön12.9.2016 kello 19:08
Käytettiin ohjeessa suositeltua Grillattu paprika - ruokakermaa, mutta oli kyllä virhe :/ Kyseinen ruokakerma oli todella vahvan makuista, eikä kastike maistunut loppujen lopuksi miltään muulta kuin savuiselta paprikalta..
Nimetön9.4.2016 kello 15:22
hyvee oli:-) kaikki 10 lastani söivät hyvällä ruokahalulla:D 5/5:-)