Siirry sisältöön
Sesonki

10 parasta juustokakkua pääsiäiseen 

Pääsiäisen juustokakuissa nautitaan kevään mauista. Löydä oma lempparisi pääsiäispöytään näistä kymmenestä kakusta, jotka vievät kielen mennessään.  

Auringonvalo lisääntyy ja pääsiäinen pilkistää nurkan takana. On siis aika miettiä pääsiäisaterialle makea lopetus. Pehmeän kermainen juustokakku on mainio vaihtoehto pääsiäisen jälkiruoaksi ja pyhien kahvipöytiin. Juustokakkuun sopivat niin sesongin sitrukset, suklaamunat kuin värikkäät hedelmätkin. Pääsiäismakujen superfani sujauttaa kakkuun suklaamunia tai mämmiä. 

1. Suloinen sitruunajuustokakku 

Keväisen raikas sitruunajuustokakku on klassinen valinta pääsiäisaterian päätösherkuksi. Kirpakka sitruuna keventää kermaista kakkua juuri sopivasti, ja keltainen marsipaanimassapohja lisää upeaa väriloistoa. Jos haluat marsipaanin sijaan tehdä kakkuun perinteisen keksimurupohjan, murskaa 175 grammaa digestivekeksejä pieneksi muruksi, sekoita joukkoon 75 grammaa sulatettua Valio voita ja painele seos vuokaan. 

2. Aurinkoinen appelsiinijuustokakku 

Suklaan ja appelsiinin suussasulava yhdistelmä ihastuttaa tässä uunissa paistettavassa juustokakussa. Mehevän suklaakakkupohjan päälle tuleva appelsiinitäyte on superhelppo tehdä valmiiksi maustetun appelsiinituorejuuston avulla. Voit halutessasi viimeistellä kakun tuoreilla appelsiinilohkoilla. 

3. Kinuskijuustokakku sitruunan sipaisulla 

Kinuski ja sitruuna ovat yllättävän ihana makupari, joka pääsee kunnolla oikeuksiinsa pehmeässä juustokakussa. Valmis kinuskikreemi ja sitruunatuorejuusto yhdistyvät täytteessä täydelliseksi kokonaisuudeksi, jota säestää juuri sopivan kardemummainen keksipohja. Kakku on myös nopea ja helppo tehdä, sillä pehmoinen täyte ei liivatetta kaipaa. 

4. Tuplasuklainen pääsiäismunakakku 

Pääsiäisen näyttävin juustokakku lainaa makumaailmansa kaikkien rakastamasta suklaamunasta. Valkosuklaan ja maitosuklaan yhdistelmä hemmottelee suklaan ystäviä niin kakun täytteessä kuin koristeluissakin. Mantelimassasta ja kaakaojauheesta leivotun pohjan ansiosta kakku sopii hyvin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, kun  koristeluista jättää pois keksiä sisältävät suklaapatukat. 

5. Raikas limejuustokakku 

Kevään sitruskauden todellinen moniottelija on kauniin vihreä lime, jonka raikas maku sopii upeasti myös juustokakkuun. Rapsakka pohja valmistuu näppärästi kaurakekseistä ja voista. Kakun hennonvärinen kiille vie ajatukset kevään ensimmäisiin koivunlehtiin, ja voit vahvistaa mielikuvaa koristelemalla kakun tuoreella mintulla ennen tarjoilua .  

6. Aromikas passionjuustokakku 

Passionhedelmän sisuksen aurinkoisen oranssi väri ja runsaan aromikas maku piristävät pääsiäispöydässä. Vaikka passionhedelmän käsittely olisi sinulle vähän vierasta, eipä hätää – kakun mainio maku syntyy helposti valmiiksi maustettua rahkaa ja passiososetta käyttämällä. Kauniin oranssi passiokiille viimeistelee kakun. 

7. Vegaanin herkkujuustokakku 

Vegaania on helppo hemmotella pääsiäisenä tämän valkosuklaa-passionjuustokakun avulla. Hedelmäisen raikas ja juuri sopivan makea kakku onnistuu parhaiten, kun käytät valmiiksi maustettua Oddlygood® Dessert dreamy -tuotetta ja maltat odottaa kakun hyytymistä useamman tunnin. Myös kaunis kiille onnistuu helposti vegaanisena. 

8. Mainio mangojuustokakku 

Säilykemangot ovat monen pääsiäisleivonnaisen salaisuus, ja soseutettuna ne sopivat myös juustokakun täytteeseen loistavasti. Säilykepurkin nestettä ei kannata heittää pois, sillä siitä tekee näppärästi kakun päälle upean oranssin kiilteen. Sitruunamehu tasapainottaa täytteen makeutta, ja lopputuloksena on raikkaan hedelmäinen kakku, jota tekee mieli santsata toinenkin pala. 

9. Yllättävä mämmijuustokakku 

Mämmin ja juustokakun ystävän ei tarvitse pääsiäisenä missään nimessä valita suosikkiherkkujensa välillä. Konjakilla maustettu paistettava mämmijuustokakku on herkullinen kahvipöydän yllättäjä, jossa mämmi maistuu juuri sopivasti. Bastogne-keksipohja on ehdoton valinta tämän kakun pohjaksi. Tarjoile kakun kaverina raikkaan sitruunaista kermarahkaa.  

10. Vaniljainen valkosuklaakakku 

Valkosuklainen hyytelökakku on juustokakun tapainen klassinen herkku, joka on helppo valmistaa jo hyvissä ajoin jääkaappiin pääsiäisvieraita odottelemaan. Kakun valkosuklainen täyte maistuu suloisesti vaniljalta. Vaalean kakun voi koristella mielensä mukaan esimerkiksi macarons-leivoksilla, pääsiäismunilla tai marjoilla.  


Search