8 raikasta ruokaa kesäpäiviin

Kreikkalaiset hölskypotut
Kreikkalaiset maut sopivat täydellisesti kesään. Tässä reseptissä hölskypotut höystetään niin runsailla lisukkeilla, että ne muodostavat jo itsessään kokonaisen aterian. Oliiveilla, fetalla ja mintulla maustetun ruoan voi syödä myös kylmänä perunasalaatin tapaan, mikä helpottaa etenkin etätyöpäivän lounashetkeä. Valmista potut etukäteen jääkaappiin ja nosta pöytään, kun nälkä yllättää. Nauti paistetun broilerin tai savulohen kera.
Gyozat chili-jogurttikastikkeella
Helteellä ei tarvitse kaihtaa lämmintäkään ruokaa, kun sen tekee raikkaista raaka-aineista. Vartissa valmiin, superhelpon gyoza-annoksen juju piilee pakastealtaan valmiissa gyoza-nyyteissä, jotka upotetaan sopivan tuliseen jogurttikastikkeeseen. Annos viimeistellään tuoreella korianterilla ja chilillä.
Savulohi-varhaiskaalipannu
Kaalilaatikko on mainiota kesäruokaa! Tässä suveen sopivassa reseptissä kaalilaatikko tehdään pikaisena pannuruokana varhaiskaalista ja mehevöitetään savulohella ja kapriksilla. Ruoka viimeistellään tuoreella tillillä, sitruunalla ja crème fraîchella. Kaverina voi tarjoilla kesäperunoita tai kotimaisista kasviksista tehtyä salaattia.
Green goddess -perunasalaatti
Perunasalaattikin vihertää, kun sen tekee viime vuosien somehitin green goddess -salaatin tapaan. Sitruunaisen kirpakka yrttikastike on koukuttavan hyvää ja nostaa salaatin muut raaka-aineet aivan uudelle tasolle. Pottuja, avomaankurkkua, pinaattia ja salaattijuustoa sisältävä herkku sopii nautittavaksi vegenakkien kanssa, ja sen voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottelemaan lounashetkeä.
Skagen-hodari
Kesällä skagen tarjoillaan paahtoleivän sijaan hodarisämpylästä. Kermaisen sinappinen kastike, simppelit mummonkurkut ja voilla viimeistellyt ravunpyrstöt vievät kielen mennessään. Hodarisämpylät lämpeävät grillissä samaan aikaan, kun katkaravunpyrstöt kypsyvät, joten ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa.
Välimeren orzo-pastasalaatti
Pikkuruinen orzo-pasta on mahtava lisä salaattiin! Välimerellisiä makuja pullollaan oleva pastasalaatti maistuu sellaisenaan, tai siihen voi tuoda lisäruokaisuutta tarjoamalla sen paistetun broileripihvin tai savulohen kera. Salaatin maut tiivistyvät mukavasti jääkaapissa, joten ruoan voi hyvillä mielin valmistaa etukäteen jääkaappiin.
Nizzan rieskat
Vaihda tacot rieskaan ja testaa suomalais-ranskalaista tapaa nauttia klassinen nizzansalaatti. Paahdettu perunarieska on täydellinen pohja ihanan suolaiselle salaatille. Kapriksilla maustetulla tonnikalatahnalla, keitetyillä kananmunilla ja vihreillä sattumilla ladatut rieskaset valmistuvat nopeasti ja maistuvat niin lounaana kuin leppoisan kesäillan huippunakin.
Gyros plate
Kreikkalainen katuruoka on mahtavaa kesäapetta! Klassikkoannoksen kasvisversio valmistuu valkosipulilla maustetuista mureista ja mehevistä suikaleista, tuoreista tomaateista, ranskiksista ja valmiista tsatsikista. Runsas annos on ihanan raikas, mutta pitää hyvin nälkää.