Siirry sisältöön
Sesonki

9 + 1 uutta ideaa rentoon pääsiäisherkutteluun 

Kaipaatko pääsiäispyhiksi jotain ihan muuta kuin perinteisiä pääsiäisruokia? Näiden reseptien avulla kokkaat helppoja herkkuja, joissa parsa, sitruuna ja muut kevään antimet saavat loistaa aterian päätähtinä.  

Jos mämmi, pasha ja lammas eivät tunnu tänä pääsiäisenä houkuttelevilta ruokavaihtoehdoilta, eipä hätää: poikkea perinteistä kokkaamalla rentoja ruokia, jotka toimivat niin keväisellä brunssilla kuin pitkän viikonlopun illanvietoissakin.  

Pääsiäispizza 

Starttaa pääsiäisvapaat pizzalla, jonka täytteet kasataan pehmeän öljyiselle focacciapohjalle. Ihanan mehevä pizza ei tomaattikastiketta kaipaa, sillä se täytetään paahdetun sipulin makuisella crème fraîchella, lammasmakkaralla, parsalla ja AURA®-juustolla. Viimeistele pizza tuoreella rucolalla ja nauti hyvässä seurassa.  

Täytetyt pääsiäismunat eli töhnämunat 

Jos perinteiset suklaamunat tuntuvat vähän tylsiltä, muuta ne juustokakuksi! Pirteiden pääsiäismunien juustokakkutäyte onnistuu vaivattomasti maustetun tuorejuuston ja mikrossa sulatetun valkosuklaan avulla. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana – testaa sulatetun suklaan lisäksi nonparelleja, keksimurua ja syötäviä kukkia. Munien täyttäminen ja koristelu on hauskaa puuhaa esimerkiksi lasten kanssa.

Sitruunainen parsapelti 

Tämä helppo kasvislisuke yhdistää kevään kaksi ihaninta satokausiherkkua eli sitruunan ja parsan. Nopeasti uunissa paahtuva parsa maustetaan sitruunalla, pähkinöillä ja salaattijuustolla ja viimeistellään juoksevalla hunajalla. Parsapelti sopii mainiosti vaikkapa pääsiäispizzan tai gnocchi limonellon seuraan. 

Keväiset nakkipiilot 

Joka kodin lemppariherkku eli perinteiset nakkipiilot täytetään kevään kunniaksi tuoreella parsalla ja aurinkokuivatun tomaatin makuisella tuorejuustolla. Nopeasti valmiin voitaikinan avulla valmistuvat pikkusuolaiset maistuvat sekä alkupalana että pienenä naposteltavana muun herkuttelun lomassa. 

Sitruuna-manteliviinerit 

Tanskalaiset sitruunaviinerit ovat pinnalta rapeita ja sisältä ihanan meheviä. Viinereiden kierteissä maistuu sitruunainen frangipane-mantelitäyte, joka valmistuu mutkattomasti valmiista sitruunakreemistä. Viinerit viimeistellään helpolla tomusokerikuorrutteella, jonka makeus käy mukavasti yhteen kirpeän täytteen kanssa. 

Loaded hummus 

Erilaiset tahnat sopivat rentoon viikonlopun viettoon. Nosta perinteinen hummus uusiin ulottuvuuksiin ja surauta sen joukkoon mausteista tuorejuustoa. Tee päälle makeankirpeä granaattiomena-tomaattisalaatti ja tarjoile lempisipsiesi tai vaikka focaccian parina. Täydellinen tarjottava niin pitkällä brunssilla, alkupalana kuin leffanaposteltavanakin!  

Suklaapiirakka 

Suklaata rakastava ihastuu takuulla tähän reseptiin. Tuhdin piirakan täytteenä on simppeli ja täyteläinen suklaaganache, jonka valmistamisen vaikein vaihe on kerman kiehauttaminen. Piirakka on helppo tehdä, sillä uunia ei tarvita lainkaan. Anna mielikuvituksen laukata ja käytä koristeluun suklaamunia, pääsiäiskarkkeja ja erilaisia marjoja ja hedelmiä. 

Gnocchi limonello 

Pääsiäisen helpoin kasvisruoka on raikkaan sitruunainen gnocchi limonello. Valkosipulin, sitruunan ja kermaisen kastikkeen päällystämät pehmeät perunagnocchit saavat lisäruokaisuutta valkoisista pavuista. Annos viimeistellään Mustaleima™-juustoraasteella, joka tuo miedon makuiseen ruokaan sopivasti lisäpotkua. 

Sitruuna-marenkipiiras 

Yllättävää kyllä, klassinen sitruunapiirakka ei ole lainkaan monimutkainen valmistettava, kun oikaiset muutamassa tekovaiheessa. Nappaa kaupasta mukaan valmis murotaikina, sitruunakreemi ja kuohukerma sekä marenkeja. Ihanan helppoa ja herkullista!

+ 1 Pääsiäisen juustotarjotin

Juustotarjotin on vaivaton ja juhlava tarjottava, joka sopii loistavasti myös pääsiäiseen. Asettele juustojen pariksi perinteisten keksien, hedelmien ja hillojen lisäksi myös yllättäviä lisukkeita, kuten curdeja, mämmiä sekä kinuskia.   


Search