Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Helpot ja herkulliset tarjottavat illanistujaisiin  

maissiribsit

Haluisitko järjestää illanistujaiset, muttet keksi mitä tarjoaisit vieraille? Nappaa vinkit ruokiin, jotka sopivat rentoon tunnelmaan. Kata tarjolle kasa makeita ja suolaisia vaihtoehtoja, joista jokainen syöjä löytää oman lempparinsa. Musat soimaan ja herkuttelemaan! 

Kun juhlien pääpaino on rennossa tunnelmassa ja yhdessäolossa, kannattaa ruoissa panostaa etukäteen valmistettaviin naposteltaviin, vaivattomuuteen ja siihen, että ruokalajit säilyvät hyvänä huoneenlämmössä. llanistujaisten tarjoiluissa tärkeää on myös ruokien helppo syötävyys. Parhaat tarjottavat sujahtavat kädestä suuhun seurustelun lomassa, ja niitä voi kasata lautaselle juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa.  

Käteen sopivat pikkusuolaiset 

Herkulliset maritozzi-hittipullat ovat mainio herkku suolaisena versiona ja sopivat illanistujaisten rentoon buffet-pöytään. Klassikkotarjottava deviled eggs eli tuorejuustolla täytetyt kananmunat on koukuttava naposteltava, jota kannattaa valmistaa reilu määrä. Sama pätee uunissa paahtuviin maissiribseihin – näitä halutaan santsata! Myös erilaiset suolaiset pikkupiiraat, kuten mehevät skagen-tortut ja ruokaisat brunssipiirakat, sopivat vaihtoehdoksi, kun pikkusuolaisia haluaa kattaa pöytään montaa sorttia. Focaccia-muffinssit on helppo tehdä etukäteen, ja ne säilyvät hyvänä huoneenlämmössä pitkälle iltaan.  

Runsaat salaatit ja tahnat isommallekin porukalle 

Kukapa ei rakastaisi tahnoja! Hummus, mätidippi ja uunidippi ovat sopivan monipuolinen tahna-trio illanistujaisten rentoon dippailuun ja leivän päälle. Saat hummuksesta vielä astetta juhlavampaa lusikoimalla sen päälle granaattiomena-tomaattisalaattia. Erilaiset salaatit sopivat hyvin yhteen tahnojen ja pikkusuolaisten kanssa ja raikastavat tarjoiluja. Älä unohda perunasalaattia, joka on perinteisen varma valinta kaikenlaisiin juhlahetkiin. Erityisen hyvää siitä tulee green goddess -kastikkeella viimeisteltynä.  

Pellillinen sormisyötävää 

Jos porukkaa on paljon, kannattaa avuksi ottaa pelti. Pelti on näppärä apuväline sekä isompien ruokamäärien kypsentämiseen että niiden tarjoiluun. Esimerkiksi sipsit saa esille helposti kaatamalla ne pellille ja päällystämällä ne suoraan dipillä. Näin säästää kaiken lisäksi tiskiä, kun ei tarvitse montaa erillistä astiaa herkkujen tarjoiluun. Myös lämpimät peltiherkut sopivat illanistujaisiin. Pellin voi hyvin valmistella etukäteen ja sujauttaa uuniin, kun kaikki vieraat ovat saapuneet. Moni peltiruoka maistuu mainiolta myös hieman jäähtyneenä.  

Helposti haukattavat makeat 

Myös jälkkäreissä kannattaa ottaa huomioon vaivattomuus niin syöjän kuin tarjoiluastian kannalta. Valitse makeiksi herkuiksi siis ruokia, joissa on rento dippailumahdollisuus, käteen sopiva muoto tai mahdollisuus leikata valmiita annospaloja. Oikaise leivonnassa valmiiden taikinoiden tai kreemien avulla, niin saat isommankin määrän mainioita makupaloja pöytään helposti. Yhdistele tuttuja makuja uusiin muotoihin tai toisinpäin: kermalla täytetty rullapulla, sitruunaiset viinerit ja juustokakkupullat, makea dippivati sekä kaikille maistuvat mokkapalaruudut ilahduttavat vieraita kekseliäisyydellään ja ihanalla maullaan.    


Search