Siirry sisältöön

Sesonki

Anna pääsiäisen juustotarjottimen yllättää

Tiesitkö, että myös mämmi löytää herkullisen seuralaisen juustotarjottimelta? Katso kaikki makupariehdotukset ja kokoa kevään herkullisin juustotarjotin!

Valio Ritari® ja sitruunakreemi

Nosta pirteän keväinen makupari pääsiäisen juustotarjottimelle! Ritari kermajuusto ja sitruunakreemi eli lemon curd muodostavat raikkaan keväisen makuparin, jonka seuraksi sopivat erilaiset juustokeksit.

Ritari ja sitruunakreemi
Cheddar ja tahini

Valio Juhla® cheddar ja tahini

Huoneenlämpöiseksi temperoitunut Valio Juhla cheddar juuston hienostuneen hapan, runsas ja hedelmäisen makea maku täydentyy upeasti seesamitahnan eli tahinin kanssa. Voit nostaa cheddar ja tahini -makuparin suoraan juustotarjottimelle tai tarjoilla makuyhdistelmää patonkiviipaleiden päällä suolaisina, juustolautasta täydentävinä suupaloina.

Valio Keisarinna® ja mämmi

Hieman makea ja maltainen pääsiäisen klassikkomaku mämmi sekä hienostuneen karamellisoitunut Valio Keisarinna ovat yllättävä, mutta toimiva makupari. Saat jäätyneestä mämmistä kauniita lastuja jäätelökauhalla vuolemalla.

Keisarinna ja mämmi
Makupari Keisarinna ja kinuski

Valio Keisarinna® ja kinuski

Herkullinen suolakiteinen ja hieman karamellimainen Valio Keisarinna juusto on löytänyt itselleen toisenkin täydellisen makuparin: kinuskin rosépippuritwistillä ja sormisuolan hippusilla. Tämä juustotarjottimen kehuja keräävä vetonaula syntyy pienellä vaivalla.

Valio Salaneuvos® Vanhempi ja mantelimassa

Makeus tasapainottaa tunnetusti juuston suolaisuutta. Kokeile perinteisen hillon tilalla laskiaisesta tuttua mantelimassaa. Mantelimassan vastapariksi sopii vahva ja aromikas, rakenteeltaan kiteinen Valio Salaneuvos Vanhempi gouda.

Salaneuvos ja mantelimassa
Keisarinna ja marjacurd

Valio Keisarinna® ja marjaiset curdit

Makuparina hienostuneelle Valio Keisarinna juustolle toimivat myös itse tehdyt marjaiset curdit eli marjatahnat. Pursota tahna muotilla leikattujen juustokiekkojen päälle ja saat esillepanoon mukavasti juhlavuutta. Hippunen sormisuolaa viimeistelee makean ja suolaisen liiton.

Tip icon

Pienet, mutta tärkeät vinkit onnistumiseen

  • Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C lämpötilassa.
  • Kypsytetyt juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön temperoitumaan noin tunti ennen tarjoilua. Näin juustojen herkulliset aromit pääsevät parhaiten esille.
  • Jos  juustoa jää yli, kannattaa ylimääräinen juusto raastaa, pakastaa ja käyttää myöhemmin pizzan, pastan tai lämpimien leipien päälle.
  • Lisää herkullisia hävikkiohjeita ja vinkit juustojen säilytykseen löydät täältä.

Search