Siirry sisältöön
Vauvat ja taaperot

Kotimaiset Valio Tuuti® tuotteet

Kotimainen Valio Tuuti® äidinmaidonkorvike
Janita Bergström
ETM, ravitsemusasiantuntija

Kaurapuurosta ja ihmisistä energiaa ammentava ruokafiilistelijä, jonka tavoitteena on juosta aina vain pidemmälle.

Ammattilaisille

Tällä sivulla esitetty tutkimustieto on tarkoitettu vain ravitsemuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille, eikä sitä ole tarkoitettu välitettäväksi eteenpäin kuluttajille.

Ammattilainen, haluatko lisätietoa?

Tarvitsetko ravitsemustietoa työssäsi? Tilaa ravitsemusuutiskirje ja saat luotettavaa tietoa ruoasta ja ravitsemuksesta!


Materiaalipankista löydät terveydenhuollon ammattilaisten tilattavissa olevia esitteitä ja muuta materiaalia.

Hyvä terveydenhuollon asiantuntija, äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Aina äidinmaito ei kuitenkaan riitä tai imettäminen ei syystä tai toisesta onnistu. Tällöin voidaan suositella suomalaisia Valio Tuuti® tuotteita.

Tip icon

Tärkeää huomioida! Äidinmaito on parasta ja ensisijaista ravintoa pienelle lapselle

Imettämiseen ja imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saa neuvoja ja ohjeita neuvolasta tai synnytyssairaalasta. Imetys pitää yllä maidoneritystä, joten osittaiseenkin pulloruokintaan siirtyminen saattaa heikentää maidontuloa. Äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta tarjottaessa tulee noudattaa tarkoin pakkauksessa mainittuja valmistus- ja säilytysohjeita. Se on lapsen terveyden kannalta tärkeää.

Äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita koskevaa tiedotusta ja markkinointia säätelee Euroopan komission delegoitu asetus (EU) 2016/127. Asetuksen mukaan vain terveydenhuollon ammattilaiset voivat antaa kuluttajille tietoa näiden tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä.

Tip icon

Suosituksia ja tutkimuksia imeväisikäisten lasten ruokinnasta

  • Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Mikäli äidinmaitoa ei ole riittävästi tai lainkaan, tulee käyttää rintamaidon ohella tai sen sijasta äidinmaidonkorviketta. Suositukset koskevat täysiaikaisena syntyneitä, perusterveitä lapsia.
  • Jos rintamaito ei riitä imeväisikäisille käytetään tavallista lehmänmaitopohjaista korviketta. Osittain tai pitkälle pilkottujen korvikkeiden käyttö ei ehkäise ruoka-allergiaa (Käypä hoito. Ruoka-allergia (lapset). Ehkäisy).
  • Jos rintamaito ei riitä käytetään tavallista lehmänmaitopohjaista korviketta. Tavallisen lehmänmaitopohjaisen korvikkeen käyttö ei lisää riskiä sairastua tyypin 1 diabetekseen (Effect of Hydrolyzed Infant Formula vs Conventional Formula on Risk of Type 1 Diabetes. The TRIGR Randomized Clinical Trial . JAMA. 2018;319(1):38-48. doi:10.1001/jama.2017.19826).

Search