Siirry sisältöön
Ruokajuhlat

5 + 1 ihanaa ideaa pipariherkutteluun 

Piparit

Pipareiden lempeän mausteinen ja makea maku sopii monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Perinteisten piparien ja piparkakkutalon lisäksi ihanaa piparkakunmakua voi tuoda mukaan muihinkin hurmaaviin kahvipöydän herkkuihin.

Pipareiden tunnistettava maku syntyy piparkakkumausteesta. Kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja pomeranssinkuorta sisältävä makupommi sopii mainiosti kaikenlaiseen makeaan leivontaan ja tuo ilahduttavan mausteisen vivahteen esimerkiksi kakkuihin ja jälkiruokiin.  

Erilaiset piparileivonnaiset ovat olleet osa leivonta- ja juhlatraditioita monissa eri kulttuureissa jo vuosisatojen ajan. Ennen vanhaan pipareiden uskottiin myös vauhdittavan ruoansulatusta, joten niitä tarjottiin usein raskaiden aterioiden päätteeksi. Tee siis hyvillä mielin useampikin piparinmakuinen herkku joulunajan juhlapöytään. 

1. Piparkakkumousse AURA murulla

Maailman helpoin piparkakkumousse syntyy vain kahdesta ainesosasta: vispaa piparkakkutuorejuusto ja vispikerma kulhossa ja jaa tarjoiluastioihin. Pehmeästä moussesta saa vieläkin herkullisempaa ripottelemalla sen päälle murusteltua AURA® juustoa. Makean ja suolaisen yhdistävä klassinen makupari tuo jo ensihaukkaisulla mieleen joulun. Jos makuyhdistelmä kuitenkin jakaa perheessäsi mielipiteitä, voit tarjoilla AURA® murun myös erikseen. 

2. Piparkakkuboston

Joulupullan leipominen on ihana perinne, ja myös vaihtoehtoja riittää perinteisistä sahramipullista upeisiin pullakransseihin. Tämän joulun kahvipöytähitti on mehevä piparkakkuboston, jonka kierteisiin piilotetaan piparkakkutuorejuustoa. Koukuttavan hyvä päällinen saa makunsa ruskistetun voin ja tuorejuuston yhdistelmästä.  

3. Talvikäpy

Joulunajan kahvipöydän kuningatar on tässä! Käpykakku on näyttävä klassikkoleivonnainen, joka saa nyt päälleen kauniin lumihunnun valkoisesta kuorrutuksesta. Talvikävyn täytteenä ilahduttavat raikas luumu-kanelirahka sekä täyteläinen piparinmakuinen tuorejuusto. Käpykakun tekemistä ei kannata jännittää – pinnan kuviot leikellään ronskisti saksilla.

4. suklaamousse ja piparkakkuvaahtoa

Kulhosta jaettava suklaamousse on ihana jälkiruoka pikkujouluihin tai joulupäivällisen päätteeksi. Mousse valmistuu helposti kuohukermasta ja tummasta suklaasta. Sulaaunelman päälle tehdään helppo piparkakkuvaahto, joka kuorrutetaan rapeilla granaattiomenan siemenillä sekä suolatuilla pähkinöillä tai manteleilla. Koko komeus viimeistellään kaakaojauheella tiramisun tyyliin.

5. Pipari-kinuskijuustokakku

Piparit ja kinuski ovat lyömätön makupari. Tässä näppärästi valmistaikinan avulla valmistuvassa kakussa ne saavat kaverikseen raikkaita marjoja ja hedelmiä. Kakun koristelu on superhelppoa: levitä jäähtyneen täytteen päälle valmista kinuskikreemiä ja viimeistele viipaloiduilla viikunoilla ja puolukoilla.

+1 glögijuustokakku lasissa

Tässä joulun hittijälkkärissä klassikkokakku kohtaa modernin muodon: glögijuustokakku tehdään nyt lasiin! Raikas, näyttävä ja vaivaton joulun jälkiruoka kootaan lasin pohjalle murustetuista pipareista, valkosuklaa-tuorejuustovaahdosta ja glögin makuisesta kerroksesta.

Tuo joulun maku kahvipöytään piparkakun makuisella kaurajuomalla

Tuttu sesonkimaku Oddlygood® Barista piparkakku tuo talvikauden tunnelmaa herkkuhetkiin. Mukavan mausteisella kaurajuomalla saa helposti joulufiilistä kahviin, smoothieen tai puuroon. Lisää kahviin sellaisenaan, kuumennettuna tai vaahdotettuna.