Siirry sisältöön
Sesonki

5 + 1 ihanaa ideaa pipariherkutteluun 

Pipari-kinuskijuustokakku

Pipareiden lempeän mausteinen ja makea maku sopii monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Perinteisten piparien ja piparkakkutalon lisäksi ihanaa piparkakunmakua voi tuoda mukaan muihinkin hurmaaviin kahvipöydän herkkuihin.

Pipareiden tunnistettava maku syntyy piparkakkumausteesta. Kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja pomeranssinkuorta sisältävä makupommi sopii mainiosti kaikenlaiseen makeaan leivontaan ja tuo ilahduttavan mausteisen vivahteen esimerkiksi kakkuihin ja jälkiruokiin.  

Erilaiset piparileivonnaiset ovat olleet osa leivonta- ja juhlatraditioita monissa eri kulttuureissa jo vuosisatojen ajan. Ennen vanhaan pipareiden uskottiin myös vauhdittavan ruoansulatusta, joten niitä tarjottiin usein raskaiden aterioiden päätteeksi. Tee siis hyvillä mielin useampikin piparinmakuinen herkku joulunajan juhlapöytään. 

1. Piparkakkumousse AURA murulla

Maailman helpoin piparkakkumousse syntyy vain kahdesta ainesosasta: vispaa piparkakkutuorejuusto ja vispikerma kulhossa ja jaa tarjoiluastioihin. Pehmeästä moussesta saa vieläkin herkullisempaa ripottelemalla sen päälle murusteltua AURA® juustoa. Makean ja suolaisen yhdistävä klassinen makupari tuo jo ensihaukkaisulla mieleen joulun. Jos makuyhdistelmä kuitenkin jakaa perheessäsi mielipiteitä, voit tarjoilla AURA® murun myös erikseen. 

2. Piparkakkuboston

Joulupullan leipominen on ihana perinne, ja myös vaihtoehtoja riittää perinteisistä sahramipullista upeisiin pullakransseihin. Tämän joulun kahvipöytähitti on mehevä piparkakkuboston, jonka kierteisiin piilotetaan piparkakkutuorejuustoa. Koukuttavan hyvä päällinen saa makunsa ruskistetun voin ja tuorejuuston yhdistelmästä.  

3. Talvikäpy

Joulunajan kahvipöydän kuningatar on tässä! Käpykakku on näyttävä klassikkoleivonnainen, joka saa nyt päälleen kauniin lumihunnun valkoisesta kuorrutuksesta. Talvikävyn täytteenä ilahduttavat raikas luumu-kanelirahka sekä täyteläinen piparinmakuinen tuorejuusto. Käpykakun tekemistä ei kannata jännittää – pinnan kuviot leikellään ronskisti saksilla.

4. Karpaloinen kerroskakku

Kakku, joka yhdistää joulun kaikki parhaat ja perinteiset maut? Kyllä kiitos! Pipareiden, luumun, kanelin ja karpaloiden maut sujahtavat upeasti samaan herkkuun kerroskakun muodossa. Juustokakun pohja ja reunat valmistuvat näppärästi valmiista piparitaikinasta ja pumpulinpehmeä täyte saa makunsa pakastekarpaloista ja maustetusta rahkasta. Juhlava kakku sopii erinomaisesti pikkujouluihin tai joulupäivällisen huipennukseksi.

5. Pipari-kinuskijuustokakku

Piparit ja kinuski ovat lyömätön makupari. Tässä näppärästi valmistaikinan avulla valmistuvassa kakussa ne saavat kaverikseen raikkaita marjoja ja hedelmiä. Kakun koristelu on superhelppoa: levitä jäähtyneen täytteen päälle valmista kinuskikreemiä ja viimeistele viipaloiduilla viikunoilla ja puolukoilla.

+1 Piparitryffelit

Ihanan helppoa! Tuhdit piparkakkutryffelit vaativat vain muutaman ainesosan mutta palkitsevat täyteläisellä maullaan. Tryffeleiden valmistaminen täyttää koko kodin huumaavalla tuoksulla, sillä piparkakkumauste lämmitetään ensin kattilassa voin kanssa. Tryffeleiden pyörittely on hauskaa puuhaa ja sopii ohjelmanumeroksi pikkujouluihin tai viikonloppuun lasten kanssa. Nauti tryffeleistä jälkiruokana tai pienenä makeana kahvin kera. Tai kääri ne sellofaaniin ja anna itse tehtynä joululahjana!

Tuo joulun maku leivontaan piparkakkutuorejuustolla

Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet. Tuorejuusto sopii täydellisesti juustokakkuihin ja juhlakauden jälkiruokiin. Kokeile myös sellaisenaan piparin tai keksin päällä ja muiden juustojen parina.

Search