Siirry sisältöön
Ruokajuhlat

Peltiruokien parhaat x 7

Peltiruokien parhaat x 7

Aikaa vain vähän eikä tiskaaminen huvita? Ratkaisu on näppärä peltiruoka. Nappaa ruokarepertuaariisi ainakin riisi-broileripelti ja kalapuikko-juurespelti, ja arki-iltojen kokkaus on taas hieman helpompaa.

Peltiruokien idea on, ettei aineksia tarvitse esivalmistella pilkkomista enempää, vaan kaikki raaka-aineet asetellaan pellille ja nostetaan uuniin kypsymään. Uunin lämmössä maku kehittyy ja raaka-aineet kypsyvät, ja ruoka mehevöityy herkulliseksi kokonaisuudeksi. Peltiruoka ei myöskään jätä juuri siivottavaa: tiskiä tulee vähän ja pöytä on nopeasti putsattu.

Peltiruoan voi helposti rakentaa perunoiden tai riisin ympärille. Kun osaat tehdä yhden peltiruoan, osaat tehdä monta: vaihtele vain esimerkiksi kasviksia sesongin ja mielesi mukaan. Kokosimme suosikkimme koko perheelle maistuvista peltiruoista. Kokeile vaikka kaikkia.

1. Riisi-broi­le­ripelti

Riisipelti broilerin ja parsakaalin kera on jo klassikko. Lado kaikki ainekset vuokaan ja murustele päälle kanaliemikuutio. Jos kaipaat vahvempia makuja, lisää cajun-maustetta. Valmista tulee uunin lämmössä puolessa tunnissa. Tuunaa reseptiä muilla kasviksilla tai vaihtamalla kana esimerkiksi MiFU suikaleisiin. Kun nostat ruoan uunista, voit halutessasi ripotella päälle vielä tuoreita minitomaatteja ja yrttejä.


Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1