Peltiruokien parhaat x 7
Aikaa vain vähän eikä tiskaaminen huvita? Ratkaisu on näppärä peltiruoka. Nappaa ruokarepertuaariisi ainakin riisi-broileripelti ja kalapuikko-juurespelti, ja arki-iltojen kokkaus on taas hieman helpompaa.
Peltiruokien idea on, ettei aineksia tarvitse esivalmistella pilkkomista enempää, vaan kaikki raaka-aineet asetellaan pellille ja nostetaan uuniin kypsymään. Uunin lämmössä maku kehittyy ja raaka-aineet kypsyvät, ja ruoka mehevöityy herkulliseksi kokonaisuudeksi. Peltiruoka ei myöskään jätä juuri siivottavaa: tiskiä tulee vähän ja pöytä on nopeasti putsattu.
Peltiruoan voi helposti rakentaa perunoiden tai riisin ympärille. Kun osaat tehdä yhden peltiruoan, osaat tehdä monta: vaihtele vain esimerkiksi kasviksia sesongin ja mielesi mukaan. Kokosimme suosikkimme koko perheelle maistuvista peltiruoista. Kokeile vaikka kaikkia.
1. Riisi-broileripelti
Riisipelti broilerin ja parsakaalin kera on jo klassikko. Lado kaikki ainekset vuokaan ja murustele päälle kanaliemikuutio. Jos kaipaat vahvempia makuja, lisää cajun-maustetta. Valmista tulee uunin lämmössä puolessa tunnissa. Tuunaa reseptiä muilla kasviksilla tai vaihtamalla kana esimerkiksi MiFU suikaleisiin. Kun nostat ruoan uunista, voit halutessasi ripotella päälle vielä tuoreita minitomaatteja ja yrttejä.