Kalapuikko-juurespelti

Kalapuikko-juurespelti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kalapuikko-juurespelti

Kalapuikko-juurespelti

Kalapuikkopelti on mainio eväs vaikkapa hiihtolomalaisille. Pellin voi valmistella uuniin nostettavaksi etukäteen ja uuni hoitaa nälän yllättäessä loput. Juurekset paahtuvat uunissa sipseisi, jolloin niitä on hauska dippailla kurkkukastikkeeseen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset3 annosta

3 annosta
n. 500 g
juureksia , esim. peruna, palsternakka ja porkkana
2 - 3 rkl
½ tl
suolaa
360 g
kalapuikkoja , Findus täysjyvä

Kurkkudippi

1 prk (150 g)
½
kurkkua
½ tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi
½ dl
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Viipaloi juurekset ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai veitsellä. Levitä uunipellille (laita halutessasi leivinpaperi alle) tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle Oivariini ja mausta suolalla. Asettele kalapuikot päälle.
  2. Paista uunin keskiosassa 225 asteessan. 20 min, kunnes juurekset on rapsakoita.
  3. Pellin paistuessa sekoita dipin ainekset ja tarjoa pellin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›