Kalapuikko-juurespelti

Kalapuikko-juurespelti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kalapuikko-juurespelti

Kalapuikko-juurespelti

Kalapuikkopelti on mainio eväs vaikkapa hiihtolomalaisille. Pellin voi valmistella uuniin nostettavaksi etukäteen ja uuni hoitaa nälän yllättäessä loput. Juurekset paahtuvat uunissa sipseiksi, jolloin niitä on hauska dippailla kurkkukastikkeeseen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
99 arvostelua

Ainekset3 annosta

3 annosta
n. 500 g
juureksia , esim. peruna, palsternakka ja porkkana
2 - 3 rkl
½ tl
suolaa
360 g
kalapuikkoja , Findus täysjyvä

Kurkkukastike

1 prk (150 g)
½
kurkkua
½ tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi
½ dl
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Viipaloi juurekset ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai veitsellä. Levitä uunipellille (laita halutessasi leivinpaperi alle) tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle Oivariini ja mausta suolalla. Asettele kalapuikot päälle.
  2. Paista uunin keskiosassa 225 asteessan. 20 min, kunnes juurekset on rapsakoita.
  3. Pellin paistuessa valmista kastike, raasta ja valuta kurkusta ylimääräinen neste siivilässä. Hienonna valkosipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Tarjoa kalapuikkopelti kurkkukastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.