Raikkaat kesäjuomat

Värikäs ja raikas, maukas ja kylmä – kesällä on ihana tarjota viileitä ja herkullisia kesäjuomia. Nautitaan kesäruoan kanssa tai ilman!

Mocktailit ja alkoholittomat boolit

Joko tunnet trendikkään mocktailin eli alkoholittoman cocktailin? Mocktailien makumaailma pohjautuu tuttuihin cocktaileihin: mojitoon, shandyyn, sangriaan ja muihin suosikkijuomiin, mutta tutusta mausta huolimatta juomat eivät sisällä alkoholia. Siksi mocktaileja sopiikin nauttia hyvillä mielin pidemmänkin kaavan mukaan. Maistuisiko puolukkamojito, sitrus-inkiväärimocktail tai kesäbooli?

Kesäjuhlien raikas booli

Kesäisten puutarhajuhlien booliin voi hakea innoitusta kesäisestä luonnosta: yrteistä, syötävien kukkien terälehdistä, marjoista ja hedelmistä.

Grilliruokien kanssa istuu usein hyvin punaviinipohjainen sangriakannu, keveämpään tarjoiluun taas hedelmäisempi kivennäisvesi- tai kuohuviinipohjainen kokonaisuus. Kokeile puutarhajuhliin omenaboolia, johon tulee kuohuviiniä tai punaviinipohjaista mustikkasangriaa. Kesäisiin hetkiin istuu ihanasti myös mojito-kannu tai frozen margarita eli kavereiden kesken jäätynyt marjariitta.

Katso kaikki boolit

Sangria kolmella tapaa

Perinteisen boolimaljan sijaan juoman voi tehdä myös kannuun tai hana-astiaan. Esimerkiksi kannullinen sangriaa sopii mainiosti kesäjuhliin ja illanistujaisiin. Tässä kolme erilaista versiota espanjalaisesta klassikosta.

Muista alkoholiton booli!

Juhlissa booli on usein alkoholipitoinen, mutta sen rinnalla tulee aina olla tarjolla myös alkoholiton vaihtoehto. Merkitse alkoholiton versio selkeästi, etenkin jos juomat tehdään samannäköisiksi. Hyvä vaihtoehto on tehdä boolit erilaisiksi, jotta jokainen varmasti tietää, mitä boolia juo.

Alkumalja juhliin

Häät, ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset sekä pyöreät syntymäpäivät lasketaan arvokkaiksi juhliksi, joiden boolin tulisi olla raikasta ja mietoa. Alkoholipitoisen boolin terästäjänä on tällöin usein valkoviini, kuohuviini tai samppanja. Jos juhlien kattauksella on teema tai teemaväri, voi myös juoman ja sen koristelun tehdä muuhun teemaan sopivaksi.

Miten pidän juhlajuomat kylmänä?

Jotta boolit ja muut juhlajuomat pysyisivät pidempään kylminä ja raikkaina, kannattaa juoma viilentää mahdollisimman suurilla jääpaloilla. Voit myös valmistaa jääpalat juomaan käytettävästä mehusta, jolloin jääpalat eivät laimella juomaa sulaessaan. Mehujääpalojen ohjeen voit kurkata tästä. Jos booliin tulee hedelmiä tai marjoja, myös ne kannattaa pakastaa.

Yksi hyvä ja näyttävä tapa pitää boolimalja kylmänä on asettaa se tarjolle jäämurskan päälle. Näyttävyyttä ja viileyttä tuovat myös koristellut jääpalat: sujauta jääpalan sisään ennen pakastusta yrttejä, pari kukkaa tai muutama marja.

Alkoholiton booli sopii kesään

Vaikka booli yhdistetään usein juhlatarjoiluihin, ei mikään estä valmistamasta raikasta alkoholitonta boolia nautittavaksi lomapäivänä virvoitusjuomana. Alkoholittomasta boolista saa helposti mukavan raikkaan lasillisen janojuomaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Virkistäviä booli kesäisiksi janojuomiksi ovat erilaiset mehupohjaiset boolit, joihin pirteitä pieniä kuplia syntyy kevyesti poreilevilla Valio Hörppy™ mehujuomilla,hiilihapotetulla kivennäisvedellä tai limonadilla.

Sesonki
Itse tehty jäätelö
Sesonki
Lettujen paistaminen
Sesonki
Suomen suosituimmat kesäherkut