Siirry sisältöön
Kreikkalaiset hölskypotut

Sesonki

Suomen suosituimmat kesäherkut

Mitä suomalaiset syövät kesällä? Vastaus selviää listalta, johon kokosimme suomalaisten suolaiset ja makeat suosikit. Löytyykö sinun kesäherkkusi näiden joukosta?

Suolaisia suosikkeja

Suomalaiset rakastavat tuoretta kalaa, sieniä, grilliruokia, grilliruoan kylkeen sopivia lisukkeita sekä tietysti uusia perunoita. Kokeile lohen savustusta, grillattua salaattia tai grillattua varhaiskaalia, grillattua pizzaa tai grillattuja hampurilaisia. Uudet perunat loistavat lisukkeina, joten valmista vaikkapa grillatut uudet perunat valkosipulilla tai Ndujalla maustettuna, perunasalaatti uusista perunoista, perinteiset hyrskypotut tai hölskypotut.

Kalan ja uusien perunoiden lisäksi suomalaisia miellyttävät kesäiset keitot ja salaatit, kuten kesäkeitto ja kalakeitto, grillisalaatti, coleslaw, nizzansalaatti ja kesäsalaatti. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Jälkkäripöydän suosikit

Kesällä suomalaiset nauttivat marjoista ja hedelmistä: mansikoista, mustikoita, vadelmista, herukoista, kirsikoista ja raparperista. Lisäksi pakastinta tyhjennetään jo tulevaa marjasatoa ajatellen ja piirakkaan tai jälkkäriin saattavat sujahtaa myös edellisen vuoden marjat. Ja kun suomalaisista puhutaan, ei pidä unohtaa lettuja ja jäätelöä. Niitä nimittäin syödään monessa kodissa läpi kesän.

Valmista sesongin suosikeista vaikkapa raparperipiirakka, mansikkakakku, mustikkapiirakka tai britakakku. Tai kokeile rohkeasti uutta ja grillaa raparperia nyyteissä.


Search