Kesäkeitto

Kesäkeitto

35 min
keskitaso
36 kcal / 100g
8
7

Kesäkeitto on parhaimmillaan kesän tuoreista kasviksista valmistettuna, mutta muina aikoina voit hyvin korvata tuoreet kasvikset pakastekasviksilla. Ohjeen lopusta löydät tuunausvinkkejä.

Ainekset

4 annosta
6 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
3 - 4
perunaa
500 g
tuoreita vihanneksia (uusia porkkanoita, herneitä, papuja ja kukkakaalia)
6 dl
1 rkl
vehnäjauhoja
ripaus
valkopippuria
2 tl
sokeria
1 dl
persilja-tilli-ruohosipulisilppua

Ohje

  1. Kuumenna vesi. Lisää liemikuutiot, pieniksi kuutioiksi leikatut perunat sekä vihannekset. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
  2. Lisää maito ja vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot. Anna kiehahtaa.
  3. Mausta ja lisää vihersilppu.
  4. Tarjoa ruisvoileivän kera.

Vinkki

* Jos haluat kesäkeitosta ruokaisamman, lisää joukkoon esim. n. 400 g tuoretta kalafileetä, n. 300 g maustamattomia broilerisuikaleita paistettuna tai 1 pak (400 g) siskonmakkaroita. Lisää tarvittaessa hieman maitoa. Voit maustaa keiton miedosti currylla (n. 1 tl), jos haluat

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
36 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
1 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)