Keväinen nokkoskeitto

Keväinen nokkoskeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Keväinen nokkoskeitto

Keväinen nokkoskeitto

Keväällä on hyvä aika poimia tuoreet ja nuoret nokkoset nokkoskeittoon. Jos intoa riittää, esikäsittele ja pakasta niitä myös myöhemmän varalle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 l (100 g)
nokkosta , nuorta ja tuoretta (ks. vinkit)
1 l
1 dl
vehnäjauhoja
1
kasvisliemikuutio
1 tl
sokeria
ripaus
muskottipähkinää

Tarjoiluun

1/2 - 1 rasia (à 100 g)
hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Huuhtele ja kuivaa nokkosen lehdet. Kiehauta ne kiehuvassa vedessä (1 - 2 min) kattilassa.
    Huuhtele ja kuivaa nokkosen lehdet. Kiehauta ne kiehuvassa vedessä (1 - 2 min) kattilassa.
  3. Valuta vesi pois kevyesti nokkosmassaa painellen. Hienonna lehdet. (Jos haluat keitosta sileää, soseuta valmis keitto sauvasekoittimella. )
  4. Mittaa kattilaan 3 dl maitojuomaa ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita, jotta suurus pysyy sileänä.
  5. Sekoita joukkoon loppu maitojuoma. Lisää nokkoset ja liemikuutio. Mausta.
  6. Keitä hiljalleen 5 min. Viimeistele annokset tuorejuustonokareella ja ruohosipuli- tai kevätsipulisilpulla.
  7. Tarjoa keitto ruisleivän ja voin kera.
Vinkki

Vinkki

* Jos käytät vanhempia nokkosia, poista varret ja keitä nokkosia n. 5 min nopean ryöppäämisen sijaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.