Keväinen nokkoskeitto

Keväinen nokkoskeitto

30 min
keskitaso
70 kcal / 100g
1
2

Keväällä on hyvä aika poimia tuoreet ja nuoret nokkoset nokkoskeittoon. Jos intoa riittää, esikäsittele ja pakasta niitä myös myöhemmän varalle.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 l (100 g)
nokkosta , nuorta ja tuoretta (ks. vinkit)
1 l
1 dl
vehnäjauhoja
1
kasvisliemikuutio
1 tl
sokeria
ripaus
muskottipähkinää

Tarjoiluun

1/2 - 1 rasia (à 100 g)
hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Huuhtele ja kuivaa nokkosen lehdet. Kiehauta ne kiehuvassa vedessä (1 - 2 min) kattilassa.
    Huuhtele ja kuivaa nokkosen lehdet. Kiehauta ne kiehuvassa vedessä (1 - 2 min) kattilassa.
  3. Valuta vesi pois kevyesti nokkosmassaa painellen. Hienonna lehdet. (Jos haluat keitosta sileää, soseuta valmis keitto sauvasekoittimella. )
  4. Mittaa kattilaan 3 dl maitojuomaa ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita, jotta suurus pysyy sileänä.
  5. Sekoita joukkoon loppu maitojuoma. Lisää nokkoset ja liemikuutio. Mausta.
  6. Keitä hiljalleen 5 min. Viimeistele annokset tuorejuustonokareella ja ruohosipuli- tai kevätsipulisilpulla.
  7. Tarjoa keitto ruisleivän ja voin kera.

Vinkki

* Jos käytät vanhempia nokkosia, poista varret ja keitä nokkosia n. 5 min nopean ryöppäämisen sijaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
131 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)