Keväinen nokkoskeitto

Keväinen nokkoskeitto

30 min
keskitaso
70 kcal / 100g
1
2

Keväällä on hyvä aika poimia tuoreet ja nuoret nokkoset nokkoskeittoon. Jos intoa riittää, esikäsittele ja pakasta niitä myös myöhemmän varalle.

Ainekset

4 annosta
2 l (100 g)
nokkosta , nuorta ja tuoretta (ks. vinkit)
1 l
1 dl
vehnäjauhoja
1
kasvisliemikuutio
1 tl
sokeria
ripaus
muskottipähkinää

Tarjoiluun

1/2 - 1 rasia (à 100 g)
hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Huuhtele ja kuivaa nokkosen lehdet. Kiehauta ne kiehuvassa vedessä (1 - 2 min) kattilassa.
  3. Valuta vesi pois kevyesti nokkosmassaa painellen. Hienonna lehdet. (Jos haluat keitosta sileää, soseuta valmis keitto sauvasekoittimella. )
  4. Mittaa kattilaan 3 dl maitojuomaa ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita, jotta suurus pysyy sileänä.
  5. Sekoita joukkoon loppu maitojuoma. Lisää nokkoset ja liemikuutio. Mausta.
  6. Keitä hiljalleen 5 min. Viimeistele annokset tuorejuustonokareella ja ruohosipuli- tai kevätsipulisilpulla.
  7. Tarjoa keitto ruisleivän ja voin kera.

Vinkki

* Jos käytät vanhempia nokkosia, poista varret ja keitä nokkosia n. 5 min nopean ryöppäämisen sijaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
131 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä1.11.2016 kello 11:07
Hei, en varsinaisesti suosittele kuivatun nokkosen käyttämistä keitossa, sillä sen maku on usein todella heinäinen. Emme ole kokeilleet ohjetta kuivatulla nokkosella, mutta n. puolet tuoreen nokkosen painomäärästä voisi olla sopiva määrä.
Nimetön19.10.2016 kello 16:50
Paljonko laitetaan kuivattua nokkosta?