Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalista saat ihana aromikkaan ja kauniin vihreän sosekeiton. Etikkaisen uppomunan kanssa tarjoiltuna lehtikaalikeitto sopii hienommankin aterian osaksi.

Lehtikaalikeitto
Lehtikaalikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g lehtikaalia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ tl kurkumaa
  • ripaus kuivattua chiliä
  • ½-¾ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Uppomuna

  • 4 kananmunaa
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lehtikaalisipsit

  • 50 g lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0 kg sormisuolaa

Lisäksi

  • ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Hienonna lehtikaali. Kuullota kattilassa voissa mausteiden kanssa.
  2. Lisää vesi ja kerma, kiehauta. Soseuta.
  3. Tarjoa uppomunien, lehtikaalisipsien ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.

Uppomuna

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Alenna lämpötilaa siten, että vesi juuri ja juuri poreilee. Lisää etikka. Pyöräytä vettä kauhalla siten että saat siihen pyörivän liikkeen.
  2. Riko muna varoen pyörteen keskelle ja anna kiehua n. 4 min. Nosta reikäkauhalla lautaselle. Keitä loput munat yksitellen. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Lehtikaalisipsit

  1. Revi lehtikaalin lehtiosa irti ruodista pienemmiksi paloiksi. Laita leivinpaperille uunipellille.
  2. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa n. 10 min, kun sipsit ovat vielä vihreitä, mutta rapsakoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 159 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 1,7 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kuivattua chiliä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search