Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalista saat ihana aromikkaan ja kauniin vihreän sosekeiton. Etikkaisen uppomunan kanssa tarjoiltuna lehtikaalikeitto sopii hienommankin aterian osaksi.

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
lehtikaalia
2 rkl
¾ tl
kurkumaa
ripaus
kuivattua chiliä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
3 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)

Uppomuna

4
kananmunaa
½ dl
väkiviinaetikkaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Lehtikaalisipsit

50 g
lehtikaalia
2 rkl
oliiviöljyä
sormisuolaa

Lisäksi

50 g
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Hienonna lehtikaali. Kuullota kattilassa voissa mausteiden kanssa.
  2. Lisää vesi ja kerma, kiehauta. Soseuta.
  3. Tarjoa uppomunien, lehtikaalisipsien ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.
  4. Uppomuna

  5. Kiehauta vesi kattilassa. Alenna lämpötilaa siten, että vesi juuri ja juuri poreilee. Lisää etikka. Pyöräytä vettä kauhalla siten että saat siihen pyörivän liikkeen.
  6. Riko muna varoen pyörteen keskelle ja anna kiehua n. 4 min. Nosta reikäkauhalla lautaselle. Keitä loput munat yksitellen. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  7. Lehtikaalisipsit

  8. Revi lehtikaalin lehtiosa irti ruodista pienemmiksi paloiksi. Laita leivinpaperille uunipellille.
  9. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa n. 10 min, kun sipsit ovat vielä vihreitä, mutta rapsakoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›