Joulusta jääneitä juureslaatikoita ei kannata heittää pois, vaan niistä voi helposti jatkojalostaa sosekeittoja. Porkkankeitto saa makua inkivääristä ja tuoremehusta, lanttukeitto happamista omenoista ja kanelista.
Porkkana-inkiväärikeitto | |
---|---|
2 - 3 (300 g) | perunaa |
1 rkl | |
1 | sipuli |
½ tl | kurkumaa |
6 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
1 tl | inkivääriä |
400 g | valmista porkkanalaatikkoa |
2 dl | |
½ tl | muskottipähkinää |
1 prk (2 dl) | |
Pinnalle | |
tuoreita yrttejä , esim. korianteria | |
Lanttu-omenakeitto | |
2 (300 g) | hapahkoa omenaa |
1 | sipuli |
1 rkl | |
½ tl | kanelia |
400 g | valmista lanttulaatikkoa |
5 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
1 prk (2 dl) | |
Pinnalle | |
omenaa | |
kanelia |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.