Mausteiset sosekeitot joululaatikoista

Mausteiset sosekeitot joululaatikoista

35 min
helppo
69 kcal / 100g
0
1

Joulusta jääneitä juureslaatikoita ei kannata heittää pois, vaan niistä voi helposti jatkojalostaa sosekeittoja. Porkkankeitto saa makua inkivääristä ja tuoremehusta, lanttukeitto happamista omenoista ja kanelista.

Ainekset

4 annosta

Porkkana-inkiväärikeitto

2 - 3 (300 g)
perunaa
1 rkl
1
sipuli
½ tl
kurkumaa
6 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 tl
inkivääriä
400 g
valmista porkkanalaatikkoa
2 dl
½ tl
muskottipähkinää
1 prk (2 dl)

Pinnalle

tuoreita yrttejä , esim. korianteria

Lanttu-omenakeitto

2 (300 g)
hapahkoa omenaa
1
sipuli
1 rkl
½ tl
kanelia
400 g
valmista lanttulaatikkoa
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 prk (2 dl)

Pinnalle

omenaa
kanelia

Ohje

  1. Porkkana-inkiväärikeitto

  2. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Kuumenna Oivariini kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja kurkuma.
  4. Lisää vesi, perunakuutiot, kasvisliemikuutio ja inkivääri. Keitä n. 10 min kunnes perunat kypsyvät.
  5. Lisää joukkoon porkkanalaatikko ja appelsiinimehu. Kuumenna hetki ja mausta muskottipähkinällä.
  6. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna.
  7. Koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi korianterilla.
  8. Lanttu-omenakeitto

  9. Pese, kuori ja kuutioi omenat. Kuullota omenakuutiot ja hienonnettu sipuli kattilassa Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon kaneli.
  10. Lisää lanttulaatikko, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio. Kuumenna.
  11. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää lopuksi ruokakerma, kuumenna.
  12. Koristele annos omenakuutioilla ja ripauksella kanelia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)