Hyppää sisältöön
Joulun hävikit — välipäivien suosikit

Sesonki

Joulun hävikit — välipäivien suosikit

Jäikö jouluruokia yli? Niin ihania kuin jouluruoat ovatkin, ei niitäkään syö loputtomiin. Kokosimme yhteen hävikkireseptit ja vinkit, joilla jalostat joulukinkun, pipareiden ja muiden jouluruokien tähteet uusiksi suosikeiksi!

Mitä tekisi joululaatikoista?

Joulun maut unohtuvat, kun laatikoista valmistaa maittavan sosekeiton tai meheviä lämpimäisiä. Porkkanalaatikosta tehty keitto saa makua inkivääristä ja appelsiinista, lanttulaatikosta valmistetun keiton maustavat kaneli ja hapokkaat omenat.

Ylijääneistä laatikoista voi valmistaa myös nopeat ja rapeat juuresrieskat. Päälle vain sipaisu voita ja nautinto on valmis!

Joulukinkun hävikki hyödyksi

Joulun jälkeen maistuu taas mutkaton arkiruoka. Juurespyttipannussa kinkuntähteet katoavat parempiin suihin taatusti!

Jäikö pakkaseen voitaikinaa ja jääkaappiin kinkkua? Niistä pyörätät hetkessä  rapsakat kinkkuhyrrät. Pellilliseen kinkkupiirakkaa upotat sekä reilun palan ylijäänyttä kinkkua että joulun juustotarjoilujen rippeet. Hehkupossu-reseptillä taiot kinkusta nyhtöpossua vaikka välipäivien tacoihin.

Tee konvehdeista ja AURA® sinihomejuustosta crumble

Piparicrumblea, vaahterasiirappifraichea, hedelmiä ja Valio AURA® sinihomejuustoa? Oi kyllä!

AURA pipari-hedelmäpeltiin piilotat myös loput konvehdit. Tarjoile herkku välipäivien jälkiruokana tai uudenvuoden brunssilla.

Loput taikinat jälkkäriin

Taikinajämäcrumble on kuin taikinarippeiden pappilan hätävara. Lämmin jälkiruokapaistos maistuu kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Voit katsoa valmistusohjeet myös videolta.

Tuunaa joulupuurosta jälkiruoka

Mitä, jos muuttaisit joulupuuron jämät ihastuttavaksi banaani-pähkinäjoulupuuroksi tai kerrosvanukkaaksi? Tosin nämä jälkkärit ovat niin herkullisia, että puuroa keittelee mielellään ihan vain näitä reseptejä varten.

Lohesta laatikko tai luksusleivät

Joululta ylijääneestä kylmäsavulohesta valmistat helpon munakkaan tai lohi-avokadoleivät. Lämminsavulohi puolestaan sopii helppoon lämminsavulohipastaan. Lohesta valmistuu myös lasten uuniruokasuosikki: pasta-lohivuoka.

Juustohävikistä herkuiksi

Joululta ylijääneet juustot sopivat loistavasti välipäivien pizzaan. Tarvittaessa pizzaan uppoavat myös muut joulun jämät, kuten kinkku ja lohi. Tuhdin juustoinen herkku on myös supernopea mac and cheese eli juustomakaroni. Malttamattomalle kokkaajalle sopivat myös lämpimät voileivät.

Leipähävikistä suosikkiruoaksi

Ehtikö leipä kuivahtaa joulupöydässä? Kanelicrostinit ovat makoisa yhdistelmä paahdettua leipää, juustoja, jouluhedelmiä ja pähkinöitä. Vaalea leipä korvaa hyvin makaronin, joten voit valmistaa siitä vuokaruoan makaronilaatikon tyyliin. Laatikossa voi hyödyntää myös juuston jämät.

Perunoista pizzaa ja evässalaattia

Joulun tunnelma vaihtuu jo uudenvuoden juhlien odotukseksi, kun perunat löytyvät pizzan päältä tai sipulisesta perunasalaatista.

Jos joku perheestä suuntaa välipäivinä töihin tai harrastuksiin, kokoa jäljelle jääneistä perunoista evässalaatti.

Glögistä kuohuvat cocktailit uudenvuodenjuhliin

Jos glögi ei enää maistu, varioi juomasta kuohuva juoma uudenvuodenjuhliin! Glögiskumpan pohjaksi käy sekä tumma että vaalea glögi. iimeistele juomat tuoreella rosmariinilla, appelsiinikuorisuikaleilla ja jäisillä puolukoilla.


Herkullisia hetkiä hävikkireseptien parissa!

Etsi