Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Viimeistele mannapuuro piparkakuilla ja tarjoa se kirsikanystävän kiisselin kanssa. Helppotekoinen kirsikkakiisseli valmistuu talvisesongin aikana myytävästä Valio Hehku juomasta ja nokareesta kirsikkahilloa. Punainen kiisseli maistuu myös riisipuuron kanssa tarjoiltuna.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 l
½ tl
piparkakkumaustetta
2 dl
mannasuurimoita
½ tl
suolaa

Kirsikkakiisseli

5 dl
Valio Hehku juomaa
2 rkl
perunajauhoja
½ dl
kirsikkahilloa

Pinnalle

4
piparkakkua

Ohje

  1. Valmista ensin kirsikkakiisseli. Mittaa Hehku ja perunajauho kattilaan. Sekoita tasaiseksi, lisää myös hillo. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes ensimmäiset kiehumiskuplat tulevat pintaan. Nosta sivuun liedeltä.
  2. Puuro-ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  3. Kiehauta maitojuoma ja piparkakkumauste kattilassa.
  4. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 min. Mausta suolalla.
  5. Annostele puuro neljälle. Murenna puuroihin kaksi piparia ja koristele piparinpuolikkailla. Tarjoa kirsikkakiisselin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.