Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Viimeistele mannapuuro piparkakuilla ja tarjoa se kirsikanystävän kiisselin kanssa. Helppotekoinen kirsikkakiisseli valmistuu talvisesongin aikana myytävästä Valio Hehku juomasta ja nokareesta kirsikkahilloa. Punainen kiisseli maistuu myös riisipuuron kanssa tarjoiltuna.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 l
½ tl
piparkakkumaustetta
2 dl
mannasuurimoita
½ tl
suolaa

Kirsikkakiisseli

5 dl
Valio Hehku juomaa
2 rkl
perunajauhoja
½ dl
kirsikkahilloa

Pinnalle

4
piparkakkua

Ohje

  1. Valmista ensin kirsikkakiisseli. Mittaa Hehku ja perunajauho kattilaan. Sekoita tasaiseksi, lisää myös hillo. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes ensimmäiset kiehumiskuplat tulevat pintaan. Nosta sivuun liedeltä.
  2. Puuro-ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  3. Kiehauta maitojuoma ja piparkakkumauste kattilassa.
  4. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 min. Mausta suolalla.
  5. Annostele puuro neljälle. Murenna puuroihin kaksi piparia ja koristele piparinpuolikkailla. Tarjoa kirsikkakiisselin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›