Perunapizza

Perunapizza

Valmista edelliseltä aterialta jääneistä perunoista makoisa pizza. Lisää halutessasi pinnalle myös maukasta vuohenjuustoa.

40 min
keskitaso
182 kcal / 100g
7
2

Ainekset2 pizzaa

2 pizzaa

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

1 prk (250 g)
6 - 8
keitettyä perunaa , kuorittuina
1 - 2
sipulia
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
200 g
vuohenjuustoa

Pinnalle

sormisuolaa
1 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai kuivattua rosmariinia
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli kaksi pizzapohjaa. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipelleille.
  6. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Täyte

  8. Leikkaa perunat viipaleiksi (n. 5 mm).
  9. Kuori, puolita ja leikkaa sipuli(t) ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä sipuli- ja perunaviipaleet kulhossa tai laakeassa astiassa ja lisää oliiviöljy. Sekoita sen verran, että oliiviöljy levittyy kauttaaltaan kasviksiin.
  10. Levitä Koskenlaskija pizzapohjille. Levitä päälle peruna-sipuliseos.
  11. Paista pizza 225 asteessa uunin alaosassa 15 min. Jos lisäät pizzaan vuohenjuustoa levitä se paloiteltuna pizzan päälle 10 min paistamisen jälkeen ja jatka kypsentämistä vielä 5 min.
  12. Viimeistele sormisuolalla, rosmariinilla ja pippurilla.
  13. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)