Perunapizza

Perunapizza
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Perunapizza

Valmista edelliseltä aterialta jääneistä perunoista makoisa pizza. Lisää halutessasi pinnalle myös maukasta vuohenjuustoa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa / pellillinen
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 pizzaa

2 pizzaa

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

1 prk (250 g)
6 - 8
keitettyä perunaa , kuorittuina
1 - 2
sipulia
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
200 g
vuohenjuustoa

Pinnalle

sormisuolaa
1 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna

tai 1 tlkuivattua rosmariinia
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli kaksi pizzapohjaa. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipelleille.
  6. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Täyte

  8. Leikkaa perunat viipaleiksi (n. 5 mm).
  9. Kuori, puolita ja leikkaa sipuli(t) ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä sipuli- ja perunaviipaleet kulhossa tai laakeassa astiassa ja lisää oliiviöljy. Sekoita sen verran, että oliiviöljy levittyy kauttaaltaan kasviksiin.
  10. Levitä Koskenlaskija pizzapohjille. Levitä päälle peruna-sipuliseos.
  11. Paista pizza 225 asteessa uunin alaosassa 15 min. Jos lisäät pizzaan vuohenjuustoa levitä se paloiteltuna pizzan päälle 10 min paistamisen jälkeen ja jatka kypsentämistä vielä 5 min.
  12. Viimeistele sormisuolalla, rosmariinilla ja pippurilla.
  13. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›