Koristellaan pipareita!
Anna
Valio Koekeittiö
Reseptejä työkseen kehittelevä Anna ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.
Piparkakkujen koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Sokerikuorrute sopii sekä koristeluun että pienten koristeiden liimaamiseen. Kun käytät koristeiden liimaamisessa koristeen sävyistä kuorrutetta, lopputulos on ihanan viimeistellyn näköinen.
Sokerikuorrutetta saa valmiina monien kauppojen leivontahyllyiltä, mutta itse tehty sokerikuorrute on helppo tehdä ja sitä on myös helpompi käsitellä. Lisäksi kuorrutteen voi kätevästi värjätä halutun väriseksi elintarvikeväreillä.
Huomaathan kuitenkin, että sokerikuorrute ei sovi piparkakkutalojen tai muiden rakennelmien liimaamiseen. Siihen kannattaa käyttää sokerikuorrutteen sijaan sulatettua sokeria. Sulatetun sokerin kanssa täytyy muistaa olla todella varovainen, sen oppii viimeistään kerran näppinsä poltettuaan.
Sokeri-vesikuorrute
- Tomusokeria
- Tilkka vettä
Yhdistä tomusokeri ja tilkka vettä. Lisää vettä varovasti vain sen verran, että seoksesta tulee pursotettavaa.
Pikeeri
Pikeeri on ollut aiemmin leipomoiden erikoisuus kauniiden koristeluiden tekoon. Pikeeri on kuivuessaan sokeri-vesikuorrutetta kovempaa ja siten kestävämpää.