
Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Passiivinen
20 h
Yhteensä
23 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl siirappia
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
-
400 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl sokeria
- 1 kananmuna
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 3 tl ruokasoodaa
- 14 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
- Anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin levyksi ja irrota se alustasta. Ota muotilla piparkakkuja
- Paista 200 asteessa n. 5 min / pellillinen
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
423 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
58,6 g
Rasva
18,2 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa