Täytetyt joulupullat

Täytetyt joulupullat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Täytetyt joulupullat

Täytetyt joulupullat

Täytetyt joulupullat ovat piparipullan ja laskiaispullan hybridi. Halkaistun pullan täytteenä maistuu makea kinuski ja kuohkea kerma. Laskiaispullanystävän täydellinen jouluherkku.

Valmistusaika

Työaika
45 min
kohotus
1 h
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset16 pullaa

16 pullaa
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Pinnalle

kananmunaa
250 g
piparkakkutaikinaa

Väliin

1 prk (200 g)
1 tl
kanelia
2 prk (à 2 dl)

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 16 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Voitele kohonneet pullat munalla. Kauli piparkakkutaikina ja ota siitä muotilla tähtiä. Asettele piparitähdet voidellun pullan päälle.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
  6. Halkaisen jäähtyneet pullat. Sekoita kreemiin kanelia. Vaahdota kerma. Täytä pullat kreemillä ja kermavaahdolla. Laita pullan kannet päälle ja sihtaa tomusokeria pinnoille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.