Piparimutakakku

Piparimutakakku

Mutakakku on suklaaleivonnaisten klassikko. Joulun aikaan mausta kakku piparkakkumausteella ja koristele piparkakuilla.

Ainekset10 annosta

10 annosta
150 g
150 g
taloussuklaata
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
½ tl
leivinjauhetta
25 g
piparkakkuja

Tarjoiluun

2 dl

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa tai kattilassa liedellä välillä sekoittaen.
  2. Erottele munat. Sekoita keltuaiset suklaa-voisulaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena suklaaseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto muutamassa erässä.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan. Rouhi pinnalle piparkakkuja, paina hiukan taikinan sisään.
  5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa 200 asteessa n. 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
405 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›