
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 6 min
Yhteensä
2 h 46 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ dl fariinisokeria
- 1 dl tummaa siirappia
- 1½ rkl piparkakkumaustetta
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 kananmuna
- 230 g (3,5 dl) gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kattilaan fariinisokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kiehauta samalla sekoitellen. Nosta kattila levyltä. Lisää voi, sekoita ja anna sulaa.
- Lisää jäähtyneeseen seokseen muna vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on lämmintä, anna sen jäähtyä / kovettua hetkisen jääkaapissa.
- Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 6 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit paistu liian tummiksi.
- Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
376 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
61,2 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa