Gluteenittomat ja laktoosittomat piparkakut

Gluteenittomat ja laktoosittomat piparkakut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Gluteenittomat ja laktoosittomat piparkakut

Gluteenittomat ja laktoosittomat piparkakut

Gluteenittomat piparit ovat mureita. Taikina saa ihanan joulun maun ja tuoksun kätevästi piparkakkumausteesta.Tattarijauhot parantavat osaltaan taikinan rakennetta ja antavat nekin sille makua.

Valmistusaika

Työaika
40 min
tekeytyminen
2 h
uunissa / pellillinen
6 min
Yhteensä
2 h 46 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset40 kpl

40 kpl
1 ½ dl
fariinisokeria
1 dl
tummaa siirappia
1 ½ rkl
piparkakkumaustetta
100 g
1
kananmuna
3 ½ dl (230 g)
gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
ruokasoodaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan fariinisokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kiehauta samalla sekoitellen. Nosta kattila levyltä. Lisää voi, sekoita ja anna sulaa.
  2. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on lämmintä, anna sen jäähtyä / kovettua hetkisen jääkaapissa.
  4. Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 6 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit paistu liian tummiksi.
  6. Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.
Vinkki

Vinkki

Saanto riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.