Gluteenittomat ja laktoosittomat piparkakut

Gluteenittomat ja laktoosittomat piparkakut

Gluteenittomat piparit ovat mureita. Taikina saa ihanan joulun maun ja tuoksun kätevästi piparkakkumausteesta.Tattarijauhot parantavat osaltaan taikinan rakennetta ja antavat nekin sille makua.

2 h 46 min
keskitaso
376 kcal / 100g
0
4

Ainekset40 kpl

40 kpl
1 ½ dl
fariinisokeria
1 dl
tummaa siirappia
1 ½ rkl
piparkakkumaustetta
100 g
1
kananmuna
3 ½ dl (230 g)
gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
ruokasoodaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan fariinisokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kiehauta samalla sekoitellen. Nosta kattila levyltä. Lisää voi, sekoita ja anna sulaa.
  2. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on lämmintä, anna sen jäähtyä / kovettua hetkisen jääkaapissa.
  4. Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 6 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit paistu liian tummiksi.
  6. Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.

Vinkki

Saanto riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
103 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›