Pikeeri

Pikeeri

Pikeeri on sokerivesikuorrutusta kuivuessaan kovempaa pikkuleipien ja leivonnaisten koristelutahnaa. Se valmistetaan kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja muutamasta tipasta etikkaa tai sitruunamehua.

10 min
helppo
326 kcal / 100g
2
6

Ainekset1 annos, n. 2 dl

1 annos, n. 2 dl
½ dl (n. 2 kpl)
valkuaista
3 dl
tomusokeria
1 mm ( = 1 ml)
väkiviinaetikkaa tai sitruunamehua

Ohje

  1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loppu tomusokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri (ks. vinkki).
  2. Jatka vatkaamista vielä 1 - 2 min.
  3. Siirrä pikeeri pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Anna kovettua.

Vinkki

Jos värjäät pikeerin, käytä jauhemaista elintavikeväriä tai pastaväriä. Muista laittaa väriä varoen, vähän kerrallaan, kunnes saat mieleisesi värin.Riippuen pikeerin käyttötarkoituksesta, voidaan tomusokerin määrää joko vähentää tai lisätä. Isompiin, levitettäviin pintoihin käytettäessä (esim. kokonaisen piparin kuorrutus) kannattaa tomusokeria olla 1/4 dl vähemmän. Leivinaperin päälle pursotettaviin irrotettaviin kuvioihin kannattaa tomukeria taas lisätä 1/4 dl.
Lisukkeeksi
Piparkakut
13 h 39 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
326 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
78 g
Rasva
0 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
1 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)