Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pikeeri

Pikeeri on sokerivesikuorrutusta kuivuessaan kovempaa pikkuleipien ja leivonnaisten koristelutahnaa. Se valmistetaan kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja muutamasta tipasta etikkaa tai sitruunamehua.

Pikeeri

Ainesosat

annos, n. 2 dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • n. 2  (50 g) valkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • = 1 ml (0,01 dl) väkiviinaetikkaa tai sitruunamehua

Ohje

  1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa muutama minuutti, kunnes seos on paksua marengin kaltaista vaahtoa. Lisää loppu tomusokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri (ks. vinkki).
  2. Jatka vatkaamista vielä 1 - 2 min. Valmis pikeeri on tanakkaa, mikäli massa on vielä löysää jatka vatkaamista.
  3. Siirrä pikeeri pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Anna kovettua.

Vinkki

Jos värjäät pikeerin, käytä jauhemaista elintavikeväriä tai pastaväriä. Muista laittaa väriä varoen, vähän kerrallaan, kunnes saat mieleisesi värin. Riippuen pikeerin käyttötarkoituksesta, voidaan tomusokerin määrää joko vähentää tai lisätä. Isompiin, levitettäviin pintoihin käytettäessä (esim. kokonaisen piparin kuorrutus) kannattaa tomusokeria olla 1/4 dl vähemmän. Leivinaperin päälle pursotettaviin irrotettaviin kuvioihin kannattaa tomukeria taas lisätä 1/4 dl.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 326 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 77,9 g
Rasva 0 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search