Pikeeri

Pikeeri
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pikeeri

Pikeeri on sokerivesikuorrutusta kuivuessaan kovempaa pikkuleipien ja leivonnaisten koristelutahnaa. Se valmistetaan kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja muutamasta tipasta etikkaa tai sitruunamehua.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset1 annos, n. 2 dl

1 annos, n. 2 dl
½ dl (n. 2 kpl)
valkuaista
3 dl
tomusokeria
1 mm ( = 1 ml)
väkiviinaetikkaa tai sitruunamehua

Ohje

  1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa muutama minuutti, kunnes seos on paksua marengin kaltaista vaahtoa. Lisää loppu tomusokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri (ks. vinkki).
  2. Jatka vatkaamista vielä 1 - 2 min. Valmis pikeeri on tanakkaa, mikäli massa on vielä löysää jatka vatkaamista.
  3. Siirrä pikeeri pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Anna kovettua.
Vinkki

Vinkki

Jos värjäät pikeerin, käytä jauhemaista elintavikeväriä tai pastaväriä. Muista laittaa väriä varoen, vähän kerrallaan, kunnes saat mieleisesi värin.Riippuen pikeerin käyttötarkoituksesta, voidaan tomusokerin määrää joko vähentää tai lisätä. Isompiin, levitettäviin pintoihin käytettäessä (esim. kokonaisen piparin kuorrutus) kannattaa tomusokeria olla 1/4 dl vähemmän. Leivinaperin päälle pursotettaviin irrotettaviin kuvioihin kannattaa tomukeria taas lisätä 1/4 dl.
Lisukkeeksi
Piparkakut
13 h 39 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
326 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
78 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.