Pikeeri

Pikeeri

10 min
helppo
45 kcal / 100g
2
2

Pikeeri on sokerivesikuorrutusta kuivuessaan kovempaa pikkuleipien ja leivonnaisten koristelutahnaa. Se valmistetaan kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja muutamasta tipasta etikkaa tai sitruunamehua.

Ainekset

null annosta
½ dl (n. 2 kpl)
valkuaista
3 dl
tomusokeria
1 mm ( = 1 ml)
väkiviinaetikkaa tai sitruunamehua

Ohje

  1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loppu tomusokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri. (ks. vinkki).
  2. Jatka vatkaamista vielä 1 - 2 min.
  3. Siirrä pikeeri pursotin- tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Anna kovettua.

Vinkki

Jos värjäät pikeerin, käytä jauhemaista elintavikeväriä tai pastaväriä. Muista laittaa väriä varoen, vähän kerrallaan, kunnes saat mieleisesi värin.Riippuen pikeerin käyttötarkoituksesta, voidaan tomusokerin määrää joko vähentää tai lisätä. Isompiin, levitettäviin pintoihin käytettäessä (esim. kokonaisen piparin kuorrutus) kannattaa tomusokeria olla 1/4 dl vähemmän, kun taas leivinaperin päälle purostettaviin irrotettaviin kuvioihin kannattaa tomokeria lisätä saman verran.
Lisukkeeksi
Piparkakut
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
45 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
0 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
5 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön8.6.2018 kello 8:32
Mikä on tuon tähtipiparin ohje?
tatakka21.11.2014 kello 17:46
WAU!!