Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikina

12 h 24 min
keskitaso
413 kcal / 100g
4
3

Kuumassa siirapissa kiehuvat mausteet levittävät jouluisen tuoksun koko kotiin ja lapset odottavat kärsimättöminä, että pääsisivät leipomaan suosikkihahmojaan pipareiksi. Jouluntunnelmaa parhaimmillaan. Taikinan kovettumista yön yli on tietysti tarkkailtava maistamalla muutama ronski taikinakimpale suoraan kattilasta.

Ainekset

100 piparia
1 ½ dl
tummaa siirappia
2 dl
sokeria
250 g
1 rkl
kanelia
1 rkl
inkivääriä
1 rkl
neilikkaa
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
2 tl
ruokasoodaa
9 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
  3. Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista 175 asteessa kypsiksi (paksuudesta riippuen 6 - 9 min). Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
413 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
17 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä14.12.2017 kello 15:03
Hei, ohjeessa mausteiden määrä on aivan oikein. Tällä ohjeella saa todella maukkaita pipareita, kun taas joulupiparit ohjeen taikina on lempeämmän makuinen. Valmista taikinaa tulee ohjeen mukaisesti tehtynä n. 1,3 kg.
Nimetön14.12.2017 kello 12:48
Paljonko tuosta tulee valmista taikinaa?
OPERETTI10.12.2017 kello 12:16
Moi! Vilkaisin reseptiä ja huomasin mausteiden määrän ilmoitetun ruokalusikallisina (rkl). Kun vertaan sitä toiseen piparkakkuohjeeseen Valion sivustolla, määrät ovat teelusikallisisina (tl). Tällä menolla taikinasta tulee kyllä melkoisen mausteinen. Siis mausteiden annostus on noin kolminkertainen verrattuna toiseen taikinaan. Tarkistaisitteko asian, ettei suotta mene piparit pieleen ja tule paha mieli.