Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikina

Kuumassa siirapissa kiehuvat mausteet levittävät jouluisen tuoksun koko kotiin ja lapset odottavat kärsimättöminä, että pääsisivät leipomaan suosikkihahmojaan pipareiksi. Jouluntunnelmaa parhaimmillaan. Taikinan kovettumista yön yli on tietysti tarkkailtava maistamalla muutama ronski taikinakimpale suoraan kattilasta.

12 h 24 min
keskitaso
413 kcal / 100g
7
6

Ainekset100 piparia

100 piparia
1 ½ dl
tummaa siirappia
2 dl
sokeria
250 g
1 rkl
kanelia
1 rkl
inkivääriä
1 rkl
neilikkaa
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
2 tl
ruokasoodaa
9 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
  3. Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista 200 asteessa kypsiksi keski- /yläosassa (paksuudesta riippuen 5 - 8 min). Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
413 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
17 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)