
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 h 9 min
Yhteensä
12 h 24 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.91
tähteä viidestä
23 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ dl tummaa siirappia
- 2 dl sokeria
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl neilikkaa
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 9 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
- Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
- Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa kypsiksi keski- /yläosassa (paksuudesta riippuen 5 - 8 min). Anna jäähtyä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
389 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
54,9 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa